Receptuur van: Menu januari 2013

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Walnootcrème

    • 150 gram walnoten
    • 1/2 Liter slagroom
    • 65 mililiter melk
    • 1/2 vanillestokje

    Perenpuree

    • 2 comice-peren
    • 1/2 fles witte wijn
    • 174 mililiter water
    • 125 gram
    • 1/2 citroen voor sap
    • walnootolie

    Omschrijving

    Walnootcrème

    Doe de gehakte walnoten met slagroom en melk in een pan. Schraap merg uit het vanillestokje en doe beiden bij de room. Breng aan de kook en houd het 45 minuten tegen de kook aan. Zeef de crème.

    Perenpuree

    Schil de peren en haal de klokhuizen eruit. Snij de peren in stukken en doe over in een pan met de overige ingrediënten. Breng aan de kook. Laat helemaal garen in ongeveer 15 minuten. Vang het vocht op en pureer de peren in de Magimix. Voeg ongeveer 150 milliliter pocheervocht toe en draai tot een niet te zoete puree. Proef! Meng de perenpuree bij de walnotencrème met de staafmixer. Proef geregeld dat het mengsel niet te zoet wordt.

    Eindbewerking en presentatie

    Verwarm de walnootcrème en verdeel over kleine espressokopjes. Schenk enkele druppels walnootolie over de crème.