Aantal personen
- -1 personen
Ingrediënten
Tonijn
- 1200 gram tonijn
- olijfolie
Teriyakisaus
- 150 mespunt teriyakisaus
- 50 mililiter baslamicoazijn
- 1/4 bos bieslook
Komkommer parels
- 2 komkommers
- 100 mililiter sushiazijn
- 3 el tsuyu no moto
- 1 el sesamolie
Afwerking
- Daikon cress
Omschrijving
Tonijn
Portioneer de tonijn in stukken van gelijke dikte en grootte. Bestrijk de vis met olijfolie en laat rusten buiten de koeling.
Teriyakisaus
Snijd de bieslook fijn en roer alle ingrediënten door elkaar.
Komkommer parels
Schil de komkommers en maak balletjes met een kleine parisienneboor. Roer azijn, tsuyu no moto en sesamolie door elkaar en marineer de komkommerparels erin.
Eindbewerking en presentatie
Laat de grillpan goed heet worden. Zout en peper de tonijn en grill de vis op hoog vuur. Draai de tonijn halverwege de grilltijd 90° zodat er een mooi ruitje ontstaat. Draai de tonijn om en laat de andere kant ook garen. Maak een spiegeltje van de teriyaki-balsamico vinaigrette. Leg de tonijn in de vinaigrette en decoreer met diakon en komkommer parels.
We drinken er bij:
Spätburgunder Shelter Winery Breisgau, Baden, Duitsland
Deze spätburgunder is een cuvée van pinot noir druiven afkomstig uit de wijngaarden Malterdinger Bienenberg en Kenzinger Hummelberg. De wijnranken zijn gemiddeld 20 jaar oud en de opbrengst zeer laag, 37 hl/ha. De trossen worden zacht ontsteeld, waarna ze met schillen en al 4 weken lang ingeweekt worden in open Franse houten kuipen. Daarin vindt de alcoholische gisting plaats. Na deze eerste gisting worden de vrije loop sappen en de sappen verkregen door zachte persing gescheiden opgevoed in vaten van Frans eikenhout. De wijnen ondergaan hun malolactische gisting in de vaten. Er vindt geen klaring plaats, de wijnen worden helder door natuurlijke bezinking. Na het assembleren wordt de wijn ongefilterd gebotteld. Harmonieus aromatisch, fruitig en mineraal, kruidig en elegant. In de mond rode bosbessen, pruimenmoes, droge vruchten, roosteraroma’s, mokka, vanille en kruidenextract. Fluwelig en romig mondgevoel, levendig fris, elegant, met een lange, complexe finale. Serveren: 16-18°C.
Hi Frans,
Hoe komt het dat de ingredientenlijst.verandert op deze pagina vergeleken met het origineel en de uitvoering van het gehele menu om te printen?
B.v. Bij de teriyakisaus staat er hier mespunts ipv mm en alles is ook in meervoud: els, milliliters, grams, enz.
Is dat aan te passen?
Vr.gr.
Rob L.
Ook aantal personen (15) klopt niet (meer)
R