Aantal personen
- 15 personen
Ingrediënten
TARBOT
- 1 kg TARBOTFILET ZONDER VEL
- DRUIVENPITOLIE
- BOTER
- TIJM
KNOLSELDERIJ
- 1 KNOLSELDERIJ
- 8 dl WATER
- 1 kg bloem
- 600 gram ZOUT
KNOLSELDERIJPUREE
- 1 KNOLSELDERIJ
- OLIE
- 100 gram BOTER
- 2,5 dl SLAGROOM
- ZOUT
WATERKERSSAUS
- 1 bakjes WATERKERS
- 30 gram WITTE BALSAMICO AZIJN
- 6 gram DIJON MOSTERD
- 2 dl DRUIVENPITOLIE
- 50 gram BOTER
- 2 el WATER
- 1 bakjes ROCK CHIVES CRESS
Omschrijving
Tarbot
Portioneer de tarbot in stukken van ongeveer 50 gram. Bak de vis op de velzijde in voldoende druivenpitolie, boter en tijm op zeer zacht vuur. Regelmatig arroseren maar de vis niet omdraaien. De vis niet te gaar laten worden.
Knolselderij
Maak de knolselderij schoon. Leg bakpapier op een ovenschaal. Kneed bloem, water en zout tot een stevig deeg. Bedek de knolselderij met het deeg en bak in 60-80 minuten gaar in een oven van 200°. Controleer de gaarheid met een satéprikker. Breek de korst van de selderij, laat wat afkoelen en snij de knol in staven.
Knolselderijpuree
Maak de knolselderij schoon en snij hem in blokjes. Bak de blokjes in olie tot ze kleuren en doe over in een vacuümzak. Doe de zak over in een pan met kokend water en laat 45 minuten garen. Bruin de boter in een pannetje. Laat de slagroom inkoken tot de helft. Pureer de knolslederij met bruine boter en slagroom tot een gladde puree. Breng op smaak met zout.
Waterkerssaus
Was waterkers en verwijder de dikke stelen. Doe waterkers, azijn en mosterd in de Magimix en pureer. Voeg olie toe tot een saus ontstaat. Laat niet te lang draaien. Zeef de saus en bewaar op ijs tot gebruik. Breng eventueel op smaak met nog wat witte balsamico azijn.
Eindbewerking en presentatie
Breng water aan de kook in een pannetje; klop de boter erdoor tot een emulsie ontstaat. Warm de knolselderijstaven voorzichtig op in de beurre monté. Trek een streep knolselderijpuree over het bord. Leg een tarbotfilet en een staaf knolselderij naast elkaar. Garneer met rock chives en verdeel de waterkerssaus over de borden.
We drinken erbij:
CASAS DEL BOSQUE, CHARDONNAY 2011, CHILI
KARAFEREN!
Casas del Bosque Gran Reserva Chardonnay Casablanca valley 2011: Karaferen!!!
Voor een Z-Amerikaan geen merkbaar alcohol, dominant hout en exotisch fruit. Het heeft plaats gemaakt voor een uiterst stijlvolle wijn met heerlijk -typisch chardonnay- fruit, een prachtige balans tussen concentratie en frisheid en een subtiele houtlagering. Hij heeft een aantrekkelijke geur van citrusfruit, geroosterde amandelen en hazelnoten. In de smaak heeft hij frisse peer en kweepeer, crème brûlee en een rijke, romige afdronk. Enerzijds echt een ‘nieuwe wereld ‘chardonnay, anderzijds gaat deze niet vervelen door zijn opgewekte karakter en mineralige lengte. Hét alternatief voor de populaire Bernardus Chardonnay, maar dan voor de halve prijs!
dit recept kan ik niet in de originele vorm kopieren. kunnen jullie de website zodanig aanpassen dat ik de receptuur kan overnemen, uitprinten en er van kan koken.
de gecopieerde versie is onbruikbaar en dat is toch niet de bedoeling.
graag bericht van de webmaster.
Piet Hein BLoemer. bloemer@xs4all.nl
Dag Piet Hein,
Dank voor je feedback. Een rechtstreekse print van de pagina ziet er inderdaad niet goed uit. We zullen kijken of we dat kunnen oplossen. Een ding is zeker: het wordt nooit meer zoals op de oude site. Intussen heb je twee opties. 1: print het hele menu, zoals aangegeven op de bovenliggende pagina. De PDF kun je uitprinten, ook per pagina dus per gerecht. 2: Je tweede optie is om de tekst te kopiëren naar Word en het dan van daaruit te printen. Minder mooi. Ik zou je aanraden voorlopig de eerste optie te kiezen.
Hartelijke groet,
Marcel