Receptuur van: Menu maart 2014

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Paprika

    • 12 rode paprika's
    • 12 tomaten
    • 6 el olijfolie
    • 2 tl gerookte-paprikapoeder
    • 40 basilicumblaadjes
    • 6 el balsamicoazijn
    • 8 dl kippenbouillon

    Kikkerbilletjes

    • 15 kikkerbilletjes
    • witte wijn
    • 1 sjalot
    • 1 knoflookteen

    Mozzarella

    • 4 Liter Demetermelk
    • 5 dl geitenmelk
    • 2 tl citroenzuur
    • 120 mililiter water
    • 1/4 tl stremsel
    • 60 mililiter water
    • 90 gram zout

    Omschrijving

    Paprika

    Rooster de paprika’s 20 minuten in een oven van 200°C en verwijder de velletjes. Pliceer de tomaten en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Doe alle ingrediënten in de Magimix en draai tot een egale puree. Breng op smaak met zout en peper en laat in de koeling tot gebruik.

    Kikkerbilletjes

    Kikkerbilletjes opzetten met wijn, sjalot en knoflook en op zeer laag vuur tegen de kook aan garen. Haal de botjes uit het vlees en breng op smaak met zout en peper.

    Mozzarella

    Roer citroenzuur in 120 ml water. Roer stremsel in 60 ml water. Doe melk en citroenzuur in een pan en verwarm roerend tot 32°C en roer het stremsel erdoor. Laat 30 minuten rusten in een bak met water van 30°C. De wrongel moet stevig zijn. Snij wrongel in blokjes met een paletmes. Roer door elkaar en verwarm tot 43°C. Schep wrongel in een zeef met een schuimspaan. Laat de wei uit de wrongel lekken. Breng 3 liter water met 90 gram zout aan de kook. Verbrokkel een stuk wrongel op een schuimspaan en dompel het 10 seconden in het hete water. Kneed en vouw de kaas met een pannenlikker en dompel het nogmaals 10 seconden in het hete water. Vorm er bolletjes van zodra de kaas soepel en elastisch is. Doe de bolletjes mozzarella over in een bak met gezouten koud water.

    Eindbewerking en presentatie

    Verdeel de soep over de komborden en leg er de kikkerbilletjes en mozzarella in.

    We drinken erbij:

    Pinotage Blanc, Aaldering Vineyards & Wines

    We beginnen met deze volstrekt unieke wijn. Een witte wijn van de rode pinotage. Maar liefst zeven maanden werd de wijn sur lie opgevoed in een van de drie speicale baby-fermentatie tanks en verraste de zeer complexe Pinotage Blanc de (inter)nationale wijnwereld tijdens de Cape Wine Show in Kaapstad. Prachtige licht geel, koperen kleur. In de geur perzik, maar ook licht ziltig.