Aantal personen
- 15 personen
Ingrediënten
Paprika
- 12 rode paprika's
- 12 tomaten
- 6 el olijfolie
- 2 tl gerookte-paprikapoeder
- 40 basilicumblaadjes
- 6 el balsamicoazijn
- 8 dl kippenbouillon
Kikkerbilletjes
- 15 kikkerbilletjes
- witte wijn
- 1 sjalot
- 1 knoflookteen
Mozzarella
- 4 Liter Demetermelk
- 5 dl geitenmelk
- 2 tl citroenzuur
- 120 mililiter water
- 1/4 tl stremsel
- 60 mililiter water
- 90 gram zout
Omschrijving
Paprika
Rooster de paprika’s 20 minuten in een oven van 200°C en verwijder de velletjes. Pliceer de tomaten en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Doe alle ingrediënten in de Magimix en draai tot een egale puree. Breng op smaak met zout en peper en laat in de koeling tot gebruik.
Kikkerbilletjes
Kikkerbilletjes opzetten met wijn, sjalot en knoflook en op zeer laag vuur tegen de kook aan garen. Haal de botjes uit het vlees en breng op smaak met zout en peper.
Mozzarella
Roer citroenzuur in 120 ml water. Roer stremsel in 60 ml water. Doe melk en citroenzuur in een pan en verwarm roerend tot 32°C en roer het stremsel erdoor. Laat 30 minuten rusten in een bak met water van 30°C. De wrongel moet stevig zijn. Snij wrongel in blokjes met een paletmes. Roer door elkaar en verwarm tot 43°C. Schep wrongel in een zeef met een schuimspaan. Laat de wei uit de wrongel lekken. Breng 3 liter water met 90 gram zout aan de kook. Verbrokkel een stuk wrongel op een schuimspaan en dompel het 10 seconden in het hete water. Kneed en vouw de kaas met een pannenlikker en dompel het nogmaals 10 seconden in het hete water. Vorm er bolletjes van zodra de kaas soepel en elastisch is. Doe de bolletjes mozzarella over in een bak met gezouten koud water.
Eindbewerking en presentatie
Verdeel de soep over de komborden en leg er de kikkerbilletjes en mozzarella in.
We drinken erbij:
Pinotage Blanc, Aaldering Vineyards & Wines
We beginnen met deze volstrekt unieke wijn. Een witte wijn van de rode pinotage. Maar liefst zeven maanden werd de wijn sur lie opgevoed in een van de drie speicale baby-fermentatie tanks en verraste de zeer complexe Pinotage Blanc de (inter)nationale wijnwereld tijdens de Cape Wine Show in Kaapstad. Prachtige licht geel, koperen kleur. In de geur perzik, maar ook licht ziltig.