Receptuur van:

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    TARTAAR

    • 500 gram SCHELVIS
    • 400 gram HADDOCK
    • 2 stuks EIDOOIERS (VAN NAGERECHT)
    • 1/4 bos BIESLOOK
    • OLIJFOLIE

    GRAPEFRUIT

    • 3 stuks rode grapefruits

    MAYONAISE

    • 3 SCHELVISLEVER
    • 1 ei
    • 2 el AZIJN
    • 1 el MOSTERD
    • 3 dl ZONNEBLOEMOLIE
    • CITROENSAP

    GRAPEFRUITSIROOP

    • 3 stuks GRAPEFRUITS

    Omschrijving

    Tartaar van schelvis en haddock
    Maak de schelvis en haddock schoon en verwijder het
    vel. Snij de haddock in kleine blokjes en de schelvis in
    iets grotere blokjes. Snijd het bieslook in 5 mm stukjes.
    Vlak voor het uitserveren de tartaar maken door de
    schelvis, haddock, eidooiers en bieslook voorzichtig te
    mengen. Voeg olijfolie toe tot een smeuïg mengsel
    ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

    Grapefruit
    De grapefruits dik schillen en de partjes eruit halen.
    Vang het sap op. De grapefruitpartjes aanvriezen en
    snijd ze daarna in flintertjes.

    Mayonaise
    Maak de mayonaise van ei, azijn, mosterd en
    zonnebloemolie met de staafmixer. Voeg de
    schelvislever toe en draai tot een crème. Breng op
    smaak met zout, peper en citroensap. Let op: de
    schelvislever is al gezouten. Doe de crème over in een
    doseerfles.

    Grapefruitsiroop
    Pers de grapefruits uit en kook het sap in tot een
    siroop. Doe de siroop over in een doseerfles.

    The Stump Jump 2011, D’Arenberg
    Bij de haddock/schelvis hebben we een sprankelende wijn nodig. Het is de Stump Jump
    geworden. De wijn is een moderne gemaakte, bijzondere blend van Riesling, Marsanne,
    Sauvignon Blanc en Rousanne. Geurend naar kruisbessen, witte bloemen, honing en een
    zich hier zeer schaars aandienende regenbui. De smaak en fris en rijk tegelijk in een voor
    dit huis eigen stijl.
    D’Arenberg is een van de belangrijkste wijnhuizen in McLaren Vale, Zuid-Australië.