Aantal personen
- 15 personen
Ingrediënten
TARTAAR
- 500 gram SCHELVIS
- 400 gram HADDOCK
- 2 stuks EIDOOIERS (VAN NAGERECHT)
- 1/4 bos BIESLOOK
- OLIJFOLIE
GRAPEFRUIT
- 3 stuks rode grapefruits
MAYONAISE
- 3 SCHELVISLEVER
- 1 ei
- 2 el AZIJN
- 1 el MOSTERD
- 3 dl ZONNEBLOEMOLIE
- CITROENSAP
GRAPEFRUITSIROOP
- 3 stuks GRAPEFRUITS
Omschrijving
Tartaar van schelvis en haddock
Maak de schelvis en haddock schoon en verwijder het
vel. Snij de haddock in kleine blokjes en de schelvis in
iets grotere blokjes. Snijd het bieslook in 5 mm stukjes.
Vlak voor het uitserveren de tartaar maken door de
schelvis, haddock, eidooiers en bieslook voorzichtig te
mengen. Voeg olijfolie toe tot een smeuïg mengsel
ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
Grapefruit
De grapefruits dik schillen en de partjes eruit halen.
Vang het sap op. De grapefruitpartjes aanvriezen en
snijd ze daarna in flintertjes.
Mayonaise
Maak de mayonaise van ei, azijn, mosterd en
zonnebloemolie met de staafmixer. Voeg de
schelvislever toe en draai tot een crème. Breng op
smaak met zout, peper en citroensap. Let op: de
schelvislever is al gezouten. Doe de crème over in een
doseerfles.
Grapefruitsiroop
Pers de grapefruits uit en kook het sap in tot een
siroop. Doe de siroop over in een doseerfles.
The Stump Jump 2011, D’Arenberg
Bij de haddock/schelvis hebben we een sprankelende wijn nodig. Het is de Stump Jump
geworden. De wijn is een moderne gemaakte, bijzondere blend van Riesling, Marsanne,
Sauvignon Blanc en Rousanne. Geurend naar kruisbessen, witte bloemen, honing en een
zich hier zeer schaars aandienende regenbui. De smaak en fris en rijk tegelijk in een voor
dit huis eigen stijl.
D’Arenberg is een van de belangrijkste wijnhuizen in McLaren Vale, Zuid-Australië.