Aantal personen
- 15 personen
Ingrediënten
Kletskoppen
- 400 gram poedersuiker
- 200 gram bloem
- 150 gram boter
- 150 gram melk
Crème
- 140 gram melk
- 60 gram oranjebloesemwater
- 160 gram
- 160 gram boter
- 2 eieren
- 4 eierdooiers
- 1,5 vanillestokje
- 2 Blaadjes gelatine
- 3 dl slagroom
Rabarber
- 3 rabarberstengels
- 1 dl frambozencoulis
- 100 gram poedersuiker
Eindbewerking en presentatie
- 3 bakjes aardappel
- frambozencoulis
- 100 gram pistachenootjes
Omschrijving
Kletskoppen
Zeef de bloem en poedersuiker en meng er de gesmolten boter en melk door. Laat een half uur rusten. Maak dunne koekjes door knikkergrote bolletjes beslag op een silpad te leggen en deze uit te smeren in rondjes van ca. 7 cm.. Maak 60 koekjes. Bak af op 180°C tot ze goed bruin zijn.
Oranjebloesemcrème
De melk met oranjebloesemwater, vanillestokje en boter aan de kook brengen. De geweekte gelatine oplossen in de melk. Klop de eieren, eidooiers en suiker tot een crème en roer dit door het hete melkmengsel. Voorzichtig met een spatel laten binden op zacht vuur. In de koeling op laten stijven. Op het laatst de geklopte slagroom erdoor spatelen.
Rabarber
De rabarber schillen en met de dunschiller in lange repen snijden. Op smaak brengen met poedersuiker en frambozencoulis. Het moet zoetzuur zijn.
Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Haal de vliesjes van de pistachenootjes en hak ze grof. Rooster ze in oven van 100°C. Maak van het aardbeienafval met wat suiker een siroop.
Eindbewerking en presentatie
Een torentje opbouwen door een klont oranjebloesemcrème op een kletskop te spuiten en wat aardbeien hiertegen te plakken. Hierop een tweede kletskop plaatsen met wederom crème en aardbeien. Als laatste een laag met crème en rabarber. Dek het torentje af met een vierde koekje en strooi er wat poedersuiker en nootjes op. Decoreer met aardbeienstroop, frambozencoulis en oranjebloesemcrème.
We drinken erbij:
Maury