Aantal personen
- 15 personen
Ingrediënten
Ravioli
- 300 gram bloem
- 3 eieren
Vulling
- 600 gram ricotta
- 2 el olijfolie
- 1 handvol kervel
- 1 handvol peterselie
- 1 handvol bieslook
- peper
- nootmuskaat
- zout
- 30 kwarteleitjes
Botersaus
- 250 gram gezouten boter
Salieblaadjes
- 0,5 bos salli
Eindbewerking en presentatie
- Parmezaanse kaas
Omschrijving
Pastadeeg
Maak pastadeeg in de Magimix door de bloem, eieren, 2 eetlepels olijfolie en wat zout tot een stevig deeg te draaien. Laat het in plasticfolie 30 minuten in de koeling rusten alvorens er pasta van te draaien.
Vulling
Roer de ricotta los met olijfolie. Breng op smaak met gehakte kervel, bieslook en peterselie, peper, nootmuskaat en zout.
Doe de crème over in een spuitzak en leg in de koeling tot gebruik.
Ravioli
Draai heel dunne vellen pastadeeg met de pastamachine. Spuit een rondje ricottacrème op een pastavel. Leg een kwarteleidooier midden in het rondje. Bestrijk de randen met wat eiwit. Leg een tweede vel pasta hierop en druk de randen goed aan elkaar. Zorg dat er geen lucht achter blijft in de ravioli. Snij de ravioli los met een gekarteld ronde vorm. Maak 30 (of een paar meer) van deze ravioli en leg ze op een goed bebloemde plank. Dek ze af met een theedoek.
Botersaus – Beurre Noisette
Smelt de boter in een pannetje en laat bruinen. Pas op dat het niet verbrandt. Haal het van het vuur af. Proef op smaak.
Salieblaadjes
Pluk 60 mooie salieblaadjes en bak ze krokant in een laagje boter. Let op dat ze niet verbranden. Laat ze op keukenpier uitlekken.
Eindbewerking en presentatie
Kook de ravioli in ruim en gezouten water 1½ minuut. Haal ze voorzichtig uit het water en leg er twee op een voorverwarmd bord. Gebruik een spatel. Lepel er wat botersaus over en garneer met salieblaadjes en geschaafde Parmezaanse kaas.
We drinken erbij:
Gourmandises Domaine de Montine
Coteaux du Tricastin Blanc AOC, Frankrijk
Druivenras(sen): marsanne, roussanne, clairette, viognier, grenache blanc en bourboulenc.
Domaine de Montine is gevestigd in Grignan, in het Drôme Provençale gebied. De wijngaarden liggen op twee types bodem, een bestaand uit kalk en klei met veel stenen, het andere uit zandgronden.
Alle wijnen van het domein ondergaan een gisting in RVS tanks met temperatuurcontrole, hier 18-20° gedurende 15 dagen.
Prachtige, fonkelende licht strogele kleur. Frisse en levendige neus, met vluchtige aroma’s van zomers fruit. Fris in aanzet, vol en iets vettig op de tong, met nuances van citrus en exotisch fruit, ondersteund door een fijne mineraliteit. Zuivere, citrusfrisse finale. Serveren: 10-12°. Bewaren: binnen 2-3 jaar na de oogst in het jeugdige fruit drinken.