Receptuur van:

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    KWARTELBOUILLON

    • 8 KWARTELS
    • 15 SHIITAKE
    • ARTISJOKKEN
    • CITROEN
    • PUREE VAN PIMENT D’ESPELETTE
    • ZOUT EN PEPER
    • WATER

    Omschrijving

    Kwartelbouillon
    De borstjes en pootjes van de kwartels snijden. Het vel
    van de borstjes halen en de borstjes in stukjes snijden.
    Het vel van de pootjes trekken. Het dijbeentje uit de
    pootjes verwijderen. Het gewrichtje van de pootjes eraf
    hakken en pootjes schoon krabben.
    De pootjes en blokjes kwartelborst met weinig koud
    water opzetten, breng de kook erover en afspoelen met
    koud water. Dep het vlees droog en bestrooi met zout.
    De artisjokken schoonmaken zodat alleen de bodem
    over blijft. Snij de bodems in blokjes en smeer in met
    citroensap.
    Van de shiitakes de steeltjes afsnijden en de hoedjes in
    blokjes snijden.
    Koud water op smaak brengen met zout en puree van
    piment d’espelette en verdelen over de potjes.
    Verdeel de kwartelborst, kwartelpootjes, artisjok en
    shiitakes over de soeppotjes. Dek de potjes af met een
    stuk aluminiumfolie. Doe de deksels erop en stoom ze
    25 minuten op 100°C in de stoomoven.
    Haal de potjes uit de oven en controleer op smaak.

    Eindbewerking en presentatie
    De potjes op de borden zetten en de deksels er aan
    tafel pas af halen.

    Beaujolais Blanc 2011, Cornin
    Wie bij de verfijnde kwartel-bouillon wat wil drinken, raden deze subtiele Chardonnay uit
    de Beaujolais aan.
    Slechts 1 % van alle Beaujolais is witte wijn. Cornin is een traditioneel werkend
    wijnbedrijf in de gemeente Chaintré, net te zuiden van Macon. De biologisch geteelde
    druiven worden met de hand geplukt en er vindt 10 maanden rijping plaats in
    eikenhouten vaten.