Receptuur van: Menu mei 2013

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    LANGOUSTINES

    • 45 LANGOUSTINES
    • takjes CITROENTIJM
    • 100 gram BOTER
    • 1/4 bos BIESLOOK
    • 3 BIESLOOK

    ASPERGES

    • 15 ASPERGES
    • 100 gram BOTER

    LANGOUSTINEOLIE

    • 300 gram LANGOUSTINEPANTSERS
    • 100 mililiter OLIJFOLIE

    BOSUI

    • 5 BOSUITJES
    • SALICORNIA CRESS
    • CITROENTIJM

    Omschrijving

    Langoustines
    Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Bewaar de pantsers voor de langoustineolie. Kruid de langoustines met peper en zout en bak ze in porties in olijfolie met citroentijm kort aan beide zijden. Blus de pan af met enkele eetlepels kookvocht van de asperges. Haal van het vuur af en roer er boter, fijngesneden bieslook en tomaten brunoise door. Breng op smaak met zout en peper.

    Asperges
    Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden. Kook ze beetgaar in gezouten water met veel boter.

    Langoustineolie
    Maal de langoustinepantsers fijn in de Magimix. Doe over in een pannetje met olijfolie en verwarm tot 70°C. Laat 1 uur trekken en zeef de olie. Doe de olie over in een doseerfles.

    Bosuitjes
    Snijd het groen van de bosuitjes in lange repen. Dompel ze enkele seconden in kokend gezouten water en doe direct over in ijswater. Dep de slierten droog en maak er 15 losse “bollen” van.

    Eindbewerking en presentatie
    Verdeel de asperges en langoustines over de borden. Lepel de saus over het geheel en decoreer met een bol bosui, salicornia cress en citroentijm.

    WE DRINKEN ERBIJ: LES VIGNES DES DEUX SOLEILS – LES ROMAINS, LES GARRIGUES, 2012

    Les Romains Blanc IGP Pays d’Oc Vignes des Deux Soleils

    65% Chardonnay, 35% Viognier

    Voor deze succesvolle witte wijn selecteerden de wijnmakers een ideale combinatie van twee edele druivensoorten; de aromatische en fruitige viognier en de strak adellijke frisse chardonnay. Knisperende verse witte wijn.

    Bij de asperges en langoustines een goddelijke combi!