Dreissigacker Rheinhessen Riesling Trocken 2010
Een nieuw imago voor de traditionele Rieslingdruif! De door Jochen Dreissigacker bewerkte wijngaarden liggen in en rond het dorpje Bechtheim, in Rheinhessen. Er wordt hier biologisch geteeld en de druivenmost rijpt na volledig natuurlijke gisting 4 maanden op het bezinksel. De smaaktonen combineren heel mooi met dit gerecht; het lichte zuurtje bij de appel, de ronde stijl bij vanille en krab.
Mirabelle du Chateau de la Jaubertie blanc 2011
Weer eens een Bergerac. Wederom biologisch geteelde wijngaarden met als druiven de Semillon en Sauvignon. De talentvolle oenoloog Hugh Ryman slaagt in zijn opzet hier een expressieve wijn in de stijl van een mooie witte Graves te maken. Rijping van 1 jaar op eiken fusten maakt de mariage met dit gerecht. Het fruit voor de coquilles en het hout voor de witte chocolade.
Reichsrat von Buhl Pfalz Spatburgunder Trocken
Geen menu zonder rode wijn. Koel deze wijn aan het begin van de avond opdat de serveer temperatuur rond de 15 graden is. De Duitse Bourgogne, elegant en complex. Net als dit gerecht; denk dus om de rooktoon van de zeetong. Niet voor niets is de Spatburgunder sterk in opkomst en is inmiddels 11% van de wijngaarden hiermee aangeplant.
Alvear Montilla-Morilles Pedro Ximenez Solera 1927
Alleen al de kleur: Mahonie. De PX 1927 is gemaakt van op matten door de zon ingedroogde druiven waaraan druivenalcohol wordt toegevoegd. De wijn rijpt gedurende 5 jaar in een Solera die in 1927 is gestart. Verschillende oogstjaren worden met elkaar vermengd. De Semifreddo en deze wijn: voor elkaar gemaakt..
Na veel gezoek eindelijk de wijnen gevonden. Zou het niet handig zijn op zijn minst een link naar deze page te plaatsen bij het maandmenu?
Alle andere historische wijngegevens mis ik nog steeds.
Verder veel tevredenheid over de site.
Hartelijke groeten,
Hans Melissen
Hoi Hans,
Tot nu toe heb ik de wijnen steeds in de toelichting bij de receptuur (onderaan) neergezet.
Ik ben met je eens dat dat inderdaad een compleet overzicht moeilijker maakt, maar heb niet direct een idee hoe het handiger zou kunnen. Wellicht inderdaad met een link naar een overzichtspagina.
Ik zal er over nadenken.
Wat bedoel je precies met de historische wijngegevens? Bedoel je de wijnen die we ooit geschonken hebben?
Die blijven voorlopig op de vorige site net zoals de recepturen. Ik zou die graag allemaal over zetten, maar daarvoor ontbreekt het me aan tijd.
Groeten en bedankt voor het meedenken,
Ewout