Japanse omelet met spek en zalmeitjes

20151105_205519

INGREDIËNTEN VOOR 15 PERSONEN

OMELET

4 EIEREN

4 EIDOOIERS

2 TL MAÏZENA

1 EL SUSHIAZIJN

3 EL DASHI POEDER

SPEK

100 GR ONTBIJTSPEK

2 NORI VELLEN

ZALMEITJES

CITROEN

WE DRINKEN ERBIJ:

Omelet

Roer maïzena en een eetlepel water tot papje. Klop eieren en dooiers tot schuim in een kom met de staafmixer. Voeg de maïzena al kloppend toe en breng op smaak met sushiazijn en dashi bouillonpoeder. Pak een kleine bak en bekleed deze met alufolie en vet deze in met wat bakvet van het spek. Giet hierin het ei. Dit moet ongeveer 1 cm dik zijn. Bak de omelet ongeveer een kwartier in de stoomoven (100°C) tot het gestold is (dek het ei af in de oven om wegwaaien te voorkomen).

Spek

Snij spek in piepkleine brunoise. Bak krokant op middel vuur en laat uitlekken op keukenpapier.

Eindbewerking en presentatie

Verwarm de omeletten iets in de stoomoven. Snij de omelet in rechthoeken ter grootte van de amuselepels. Maak de nori vellen nat onder de kraan en leg ze op een snijplank. Snij smalle banen van de nori. Wikkel een baan nori om de omeletblokjes. Versier met spekjes en zalmeitjes. Rasp er een beetje citroenschil over en leg de blokjes op amuselepels. Serveer samen met de bitterbal.

WIJN

Zie bitterbal.