INGREDIËNTEN VOOR 15 PERSONEN
OMELET
4 EIEREN
4 EIDOOIERS
2 TL MAÏZENA
1 EL SUSHIAZIJN
3 EL DASHI POEDER
SPEK
100 GR ONTBIJTSPEK
2 NORI VELLEN
ZALMEITJES
CITROEN
WE DRINKEN ERBIJ:
Omelet
Roer maïzena en een eetlepel water tot papje. Klop eieren en dooiers tot schuim in een kom met de staafmixer. Voeg de maïzena al kloppend toe en breng op smaak met sushiazijn en dashi bouillonpoeder. Pak een kleine bak en bekleed deze met alufolie en vet deze in met wat bakvet van het spek. Giet hierin het ei. Dit moet ongeveer 1 cm dik zijn. Bak de omelet ongeveer een kwartier in de stoomoven (100°C) tot het gestold is (dek het ei af in de oven om wegwaaien te voorkomen).
Spek
Snij spek in piepkleine brunoise. Bak krokant op middel vuur en laat uitlekken op keukenpapier.
Eindbewerking en presentatie
Verwarm de omeletten iets in de stoomoven. Snij de omelet in rechthoeken ter grootte van de amuselepels. Maak de nori vellen nat onder de kraan en leg ze op een snijplank. Snij smalle banen van de nori. Wikkel een baan nori om de omeletblokjes. Versier met spekjes en zalmeitjes. Rasp er een beetje citroenschil over en leg de blokjes op amuselepels. Serveer samen met de bitterbal.
WIJN
Zie bitterbal.