Ingrediënten
Zuurvlees (Zoervleis)
800 gr runderpoulet
500 gr grote uien
6 dl water
4 dl natuurazijn
4 kruidnagels
4 jeneverbessen
3 laurier
Eventueel 2 plakken ontbijtkoek
5 el appelstroop
100 gr basterdsuiker
Peper
Zout
Bereiding
Bekijk het speciale online magazine!
Zuurvlees
Marineer het vlees 24 uur in water en azijn met zout, gekneusde peperkorrels en jeneverbessen, laurierblaadjes. Dep het vlees goed droog en braad het aan in boter. Blus af met de marinade Braad de uien apart aan. Voeg ze daarna bij het vlees. Karamelliseer de suiker ligt en voeg de stroop toe. Voeg dit bij het vlees en de uien. Laat in 2 uur gaar worden. Eventueel kan de saus gebonden worden met de ontbijtkoek of met wat bloem.
We drinken er bij
TWISTING SISTERSSmaakpatroon
Alle bessen in the house! Zwart en blauw, rijp en pittig. Frivool, met Italiaanse sprezzatura.
De druif
100% biologische druiven; De druiven die zijn gebruikt voor deze flessen komen van Orsogna Cantina uit Abruzzo (IT).