Ingrediënten
SALADE
300 g waterkers
8 el zwart sesamzaad
30 groene kleine asperges
1 winterwortel
50 ml azijn
25 g suiker
WATERKERSDRESSING
steeltjes van de waterkers
4 tl zout
2 tl gemalen peper
200 ml rijstazijn
100 ml zonnebloemolie
GARNITUUR
8 el zwart sesamzaad
Bereiding
SALADE
Spoel de waterkers en droog.
Verwijder de dikke stelen en gebruik die voor de dressing.
Blancheer de asperges.
Maak dunne linten van de wortel.
Los de suiker op in de azijn. Voeg wat water toe.
Leg de wortellinten in de azijn.
WATERKERSDRESSING
Blancheer de waterkersstelen.
Blender alle ingrediënten in de hoge blender.
Eventueel zeven.
PRESENTEREN
Rooster het sesamzaad.
Vlak voor het serveren: Meng de waterkers met de dressing.
Voeg de sesamzaadjes toe.
Doe de salade in kommetjes en garneer met de wortel en de asperges.