Ingrediënten
Receptuur voor 15 personen
TUILE
75 g bloem
75 g eiwit
75 g boter
10 g suiker
5 g zout
20 g bonitovlokken
furikakepoeder
MAKREELMOUSSE
150 g gerookte makreel
25 g visfumet
1,5 g gelatine
1 dl room
GARNITUUR
Bereiding
TUILE
1. Verwarm de oven voor op 150° C.
2. Doe alles, behalve het furikakepoeder, in een blender en mix tot een glad beslag.
3. Verdeel het beslag over een visgraatmal en bestrooi het met het furikake poeder.
4. Bak de tuile 12 min in de voorverwarmde oven.
MAKREELMOUSSE
5. Verwarm de visfumet en los er de geweekte gelatine in op.
6. Cutter de gerookte makreel en visfumet in de magimix en duw door een fijne zeef.
7. Klop de room half op en spatel hem voorzichtig onder de vis.
8. Schep de mousse in een spuitzak met klein spuitmondje en laat helemaal afkoelen.
PRESENTATIE
9. Spuit dikke dotjes mousse op een van de tuiles.
10. Leg de andere tuile er op.
11. Als het lukt: presenteer rechtop.