Ingrediënten
TONIJN
500 g tonijnfilet
KOKOSVLIES
1 l kokosmelk
2 tenen knoflook
3 stengels sereh
halve bosje koriander
5 g kappa
GARNITUUR
Wasabisesamzaadjes
Koriander
Sojasaus
Bereiding
TONIJN
Snij de tonijn in dobbelstenen van 2 cm* 2 cm.
Zet koud weg.
KOKOSVLIES
Plet de knoflook en sereh.
Snij de koriander in grove stukken.
Verwarm de kokosmelk met de overige ingrediënten.
Laat trekken.
Zeef en voeg kappa toe.
PRESENTEREN
Verwarm de kokosmelk met de kappa tot tegen het kookpunt.
Haal de tonijn uit de koeling.
Steek een stokje in het tonijnblokje, geef het een druppeltje sojasaus en haal door de kappa.
Zet meteen in een schaaltje met groene sesamzaadjes, zodat deze aan de onderzijde plakken.
Presenteer met een klein blaadje koriander.