Ingrediënten

CAKE

5 PANDANBLAD
50 GR WATER
400 GR KOKOSMELK
2 EL MACHAPOEDER
400 GR RIJSTMEEL
1 TL ZOUT
BANANENBLAD
2 PANDANBLAD

VULLING

200 GR PALMSUIKER
50 GR WITTE SESAMZAADJES

MANGO

3 MANGO’S
5 DL 1 OP 1 SIROOP
10 PIMENTKORRELS
3 STERANIJS
1 KANEELSTOKJE
4 TL WITTE SESAMZAADJES

Informatie over de gebruikte blaadjes, pepers en wortels

Temo Coe Pandan – Cake met Pandan

Bereiding

Cake

Doe water en gesneden pandanblad in de blender en draai glad. Zeef het pandanwater en breng met kokosmelk en machapoeder aan de kook. Meng rijstmeel en zout beetje bij beetje door het vocht tot een soepele deeg (voeg eventueel wat water te). Verdeel deeg in 45 balletjes. Druk de balletjes plat en leg daarop een beetje suikervulling. Vorm er weer een balletje van. Verdeel de balletjes op een bananenblad. Knip het pandanblad in stukjes ter grootte van de balletjes en leg een op ieder balletje. Stoom de cakejes 15 minuten gaar in de stoomoven.

Vulling

Rooster de sesamzaadjes in een droge pan. Hou 4 theelepels sesam apart voor de garnering. Roer suiker en sesam door elkaar.

Mango

Verwarm de suikersiroop met de specerijen en laat 10 minuten trekken. Schil de mango’s en snij ze in lange repen. Meng de mango en siroop en laat marineren tot gebruik.

Eindbewerking en presentatie

Verdeel de mango over de borden en leg daarop de bolletjes met een lepel siroop. Strooi wat sesamzaad over het geheel.

We drinken er bij

Domaine du Tariquet Les Premières Grives

Domaine du Tariquet Les Premières Grives is expressieve witte wijn van het karakteristieke Zuid-Franse druivenras Gros Manseng. Helder goudgele wijn van laat geoogste druiven, delicaat, elegant en intens aromatisch met exotisch fruit en een hint van citrus. Domaine du Tariquet Les Premières Grives komt van het befaamde Domaine du Tariquet van de familie Grassa uit Éauze in de Côtes de Gascogne in het Zuidwesten van Frankrijk. Deze zeer expressieve witte wijn is gemaakt van het karakteristieke Zuid-Franse druivenras Gros Manseng. Een van de tekenen van het einde van de herfst is de komst van de eerste lijsters (grives). Op dat moment, 1 maand nadat de druiven rijp zijn, oogst men bij Tariquet de overrijpe Gros Manseng druiven die de lijsters zo graag lusten. Dit resulteert delicate, elegante, zeer karakteristieke en intens aromatische wijn. Hij is mooi helder goudgeel van kleur met een expressief aroma van exotisch fruit met hints van citrus. De smaak is krachtig en rond met een goede balans tussen de frisse zuren en de zachtzoete fruitaroma’s. Ook hier weer een tropische verrassing met het nagerecht.