Ingrediënten
TAGLIOLINI
300 GR BLOEM 00
3 EIEREN
1 EL OLIJFOLIE
1 EL ZOUT
WALNOTENPASTA
250 GR WALNOTEN
1 TEEN KNOFLOOK
SCHEUT OLIJFOLIE
PASTASAUS
2 SJALOTTEN
WALNOTENPASTA (ZIE BOVEN)
400 GR BL MUTTI KERSTOMAAT
15 SALIEBLAADJES
2 TAKJES ROZEMARIJN
SALIEBLAADJES
15 SALIEBLAADJES
100 GR WALNOTEN
PARMEZAANSE KAAS
3 CITROENEN
Bereiding
Tagliolini
Maak pastadeeg door alle ingrediënten in de Magimix te doen en tot een deeg te draaien. Laat 30 minuten rusten en draai er tagliolini van met de pastamachine. Kook heel kort in ruim gezouten water. En spoel direct koud.
Walnotenpasta
Rooster de walnoten 15 minuten in een oven van 150°C en laat afkoelen. Snij de knoflook fijn en doe samen met de walnoten in de Magimix. Draai glad en voeg olijfolie toe tot een dikke smeuïge pasta ontstaat. Breng op smaak met zout.
Pastasaus
Snij de tomaatjes in brunoise. Snij de salieblaadjes en rozemarijn ragfijn. Snipper de sjalotten en fruit in wat olijfolie. Voeg de walnotenpasta, tomaten, salie en rozemarijn toe en laat goed warm worden. Eventueel de saus wat verdunnen met kookwater van de pasta. Voeg de pasta toe en meng voorzichtig en laat alles goed warm worden.
Salieblaadjes en walnoot
Bak de salieblaadjes krokant in boter. Rooster de walnoten en hak klein.
Eindbewerking en presentatie
Maak mooie nestjes van de pasta en verdeel over de borden. Druppel een beetje salieboter over de pasta. Rasp er Parmezaanse kaas en citroenschil over en leg een gebakken salieblaadje bovenop. Doe nog wat geroosterde walnoten over de pasta.
We drinken er bij
RIMO, Domaine de Rimauresq RoséRimauresque gaat met zijn tijd mee voor zijn top-rosé. Een fles die lijkt op de Domaine Ott-flessen en een kleur en smaak die met de duurste Château d’Esclans mee kan. (maar de prijs is tientjes lager) en een typografie die is geïnspireerd op Aix. Deze topkwaliteit rosé komt ook uit de Provence. Gemaakt van Grenache, Cinsault en Syrah. Deze druiven worden in de Cru Classé wijngaarden van Domaine Rimauresq geoogst. Dit wijnhuis is een van de weinige wijnhuizen uit de Provence met Cru Classé wijngaarden. Alleen de best gelegen wijngaarden met het meest optimale microklimaat worden tot dit selecte gezelschap gerekend. Deze prachtig lichtroze gekleurde wijn uit de Provence heeft een pittig fruitig aroma. De volle, geurige en droge smaak heeft een aanhoudende afdronk. Past uitstekend bij de notenpasta. En hierna kun je weer naadloos over naar de witte wijn van Costières de Nîmes Nostre Pais Blanc.