Ingrediënten
EIEREN
8 EIEREN
2 EL SUIKER
12 EL WATER
4 EL AZIJN
2 DL SOJASAUS
KIPPENSOEP
2 SOEPKIPPEN
3 UIEN
150 GR GEMBERWORTEL
10 SALAMBLAADJES
1 EL ZWARTE PEPERKORRELS
2 KG KIPKARKASSEN
2 UIEN
1 WINTERWORTEL
3 PREIEN
50 GR LAOS WORTEL
10 GR GEELWORTEL
3 TENEN KNOFLOOK
10 STENGELS CITROENGRAS
15 LIMOENBLAADJES
KIPPENVEL
VEL VAN DE SOEPKIPPEN
NOEDELS
300 GR GLASNOEDELS
HANDJE BLADSELDERIJ
5 BOSUIEN
TAUGÉ
KETJAP MANIS
2 LIMOENEN
Bereiding
Eieren
Kook de eieren 5 ½ minuten en doe direct over in ijswater. Doe de rest
van de ingrediënten in een bekken en roer tot de suiker opgelost is. Pel
de eieren voorzichtig en doe over in de sojamarinade. Laat de eieren
marineren tot gebruik.
Kippensoep
Doe 5 liter water in een grote pan. Snij de uien in stukken en de gember
in plakjes. Doe de soepkippen, uien, gember en salamblaadjes in het
water en breng aan de kook. Laat zachtjes 40 minuten koken en haal dan
de kippen eruit en laat afkoelen.
Doe de kipkarkassen op een ovenplaat en laat goed bruin worden in 30
minuten in een oven van 250°C. Snij de uien, winterwortel en preien in
stukken en schuif na 15 minuten op een ovenplaat ook in de oven.
Schil de laos en geelwortel (gebruik handschoen) en snij fijn. Maak een
bumbu (pasta) van de laos, geelwortel en knoflook in de vijzel of
Magimix.
Voeg de kipkarkassen, groenten, bumbu, citroengras en limoenblaadjes
toe bij de soep en laat 1,5 uur trekken. Zeef de soep en houd warm tot
gebruik.
Trek het vel van de kippen en pluk het vlees.
Kippenvel
Schaap het overtollige vet van het kippenvel. Bak het vel krokant in het
oublie-ijzer. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
Breek het krokante vel in stukjes.
Noedels
Kook de glasnoedels gaar in gezouten water. Spoel de noedels af met
koud water.
Eindbewerking en presentatie
Breng de soep aan de kook en breng op smaak met limoensap en ketjap.
Snij de eieren doormidden. Snij bladselderij en bosui fijn. Verdeel
kippenvlees, eieren, bosui, bladselderij en taugé over de borden. Schenk
de soep erbij. Versier met stukjes kippenvel.