Ingrediënten

POMPOENSALADE

1 middelgrote flespompoen of Haikido
6 grote romatomaten
3 cm gemberwortel
1 rode chilipeper, zonder zaadjes
2 tenen knoflook
30 gr ruwe rietsuiker
Olijfolie
Zeezout
Zwarte peper

LIMOENYOGHURT

120 g Griekse yoghurt
¼ tl gemalen kardemomzaad
Geraspte schil van 1 limoen
2 tl limoensap
Zout
Veel zwarte peper

AFWERKING

50 g korianderblaadjes
30 gr geroosterde cashewnoten
(10 gr gebakken uitjes)
(granaatappelpitjes)

Pompoensalade

Bereiding

Bekijk het speciale online magazine!

POMPOENSALADE

1. Verwarm de oven op 200 gr C.
2. Maak de pompoen schoon. Niet schillen. Snijd hem in plakken van 3 cm.
3. Vermeng de plakken met olie, zout en peper.
Rooster ze 35-40 minuten.
4. Schakel de oven terug naar 170 gr C.
5. Leg tomaten met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrooi met zout en olie.
6. Bak de tomaten 60-80 minuten.
7. Mix tot een puree de gember, chilipeper, knoflook, suiker en zout.
8. Lepel dit over de tomaten en laat 30-40 minuten in de oven karamelliseren.

LIMOENYOGHURT

9. Meng alle ingrediënten door elkaar en zet tot gebruik in de koelkast.

AFWERKING

10. Leg enkele pompoenpartjes op een bord of een schaal.
11. Schik de tomaten er op en naast.
12. Lepel er wat saus over.
13. Bestrooi met cashews, korianders en eventueel gebakken uitjes of granaatappelpitjes.

We drinken er bij

MOONLIGHT MONKEY

Smaakpatroon

De mooiste witte bloesems. Groene appels, citroen en limoen. De zon in een fles.

De druif

100% biologische druiven; de druiven die gebruikt zijn voor deze fles komen van Hannes Bergdoll uit Landau am Pfalz (DE) en Plantvid uit Valencia (ES)