Ingrediënten
CHEESECAKE
320 g roomkaas
6 middelgrote uien
400 g pompoen (uchiki kuri)
150 g room
2 eieren
40 g cakemeel
75 g pompoenpitten
zout, peper
PECANNOTENVELOUTÉ
100 g pecannoten
500 g room
zout
GESUIKERDE NOTEN
60 pecannoten
100 g suiker
2 el water
GARNITUUR
citroenolie
Bereiding
CHEESECAKE
Snij de uien fijn.
Bak de uien langzaam bruin in wat olie.
Blender tot een gladde puree.
Snij de pompoen open en verwijder de zaden en zaadlijsten.
Snij in stukken en kook gaar.
Doe de stukken bij de uienpuree.
Maal de pompoenpitten tot meel.
Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een glad deeg.
Breng op smaak met zout en peper.
Vet een springvorm in met wat olie.
Bekleed met bakpapier en vet dat ook wat in.
Doe het deeg in de springvorm.
Bak in een oven van 180 g C 20/25 minuten.
Laat in de koeling afkoelen en opstijven.
PECANNOTENVELOUTÉ
Maal de pecannoten.
Voeg toe aan de room en laat deze op zacht vuur trekken.
Zeef tot een gladde saus en voeg een beetje zout toe.
GESUIKERDE NOTEN
Maak karamel van de suiker met het water.
Voeg daarna een beetje water toe en los de karamel op.
Voeg samen met het water de noten toe en wacht tot het water is opgelost en de noten met karamel zijn bedekt.
Stort op een vel bakpapier. Zorg dat de noten los van elkaar liggen.
PRESENTEREN
Snij de taart in punten.
Doe er wat saus overheen.
Doe wat citroenolie door de saus.
Leg de pecannoten erbij.