Ingrediënten

AARDAPPEL

400 GR OPPERDOEZEN
SNUIF NOOTMUSKAAT

GARNALEN

200 GR HOLLANDSE GARNALEN
CITROENMARMELADE
100 GR CITROENEN
30 ML WITTE WIJNAZIJN
¼ TL KANEELPOEDER
1 KRUIDNAGELS
¼ TL KOMIJNPOEDER
1 LAURIERBLAADJE
MESPUNT CAYENNEPEPER
50 GR SUIKER
ENKELE DRAADJES SAFFRAAN

75 GR BOERENBOTER

Opperdoezen met Hollandse garnalen

Bereiding

Bekijk het speciale online magazine!

Aardappels

Kook de aardappels gaar in de schil. Laat iets afkoelen en pel de aardappels. Prak de aardappels met een vork en breng op smaak met zout, nootmuskaat en wat boter. Houd warm.

Garnalen

Pel de garnalen (of koop gepelde) en snij ze in tartaar. Breng op smaak met zout en peper.

Citroenmarmelade

Boen de citroenen schoon en snij in dunne plakjes. Doe de citroenplakjes met azijn en specerijen in een pan met zoveel water dat alles net onder staat. Breng aan de kook en laat heel zachtjes 1 uur pruttelen met de deksel erop. Controleer regelmatig dat het niet te droog wordt. Voeg anders weer wat water toe. Haal de kruidnagels en laurier eruit en voeg de suiker toe. Laat rustig inkoken tot jamdikte. Laat afkoelen.

Eindbewerking en presentatie

Klop de boter romige en zacht. Vul een ring van 6 cm met half aardappel en half garnalen. Leg een lepel boter op de langoustine. Verdeel dotjes citroenmarmelade rondom.

We drinken er bij

MISS AMANDA MOORE

Smaakpatroon

Je ticket naar de Tropen. Perzik, ananas en limoen in een volle smaaksensatie druiven cocktail. 

De druif

100% biologische druiven; de druiven gebruikt voor deze fles komen van Adam Dijkstra uit Groesbeek (NL)