Ingrediënten

AUBERGINE

250 gram rode miso
110 gram suiker
125 gram mirin
125 ml sake
3 Nasu aubergine
zonnebloemolie
zout

GARNITUUR

Lupine cress

Nasu aubergine misoyaki

Bereiding

AUBERGINE

Kook de miso, suiker, mirin en sake samen in tot een dikke karamel, maar zorg ervoor dat het niet aanbrandt.

Laat de misoyaki-karamel afkoelen.

Prik de schil van de aubergines in met een vork en snijd in stukken van ongeveer 2 centimeter.

Smeer de aubergines in met de karamel.

Plaats een rond stuk bakpapier in een ondiepe, brede pan. Zorg ervoor dat het bakpapier overal ongeveer 4 centimeter tegen de rand omhoogkomt.

Giet een paar druppels olie onder het bakpapier, zodat de hitte goed overgedragen wordt en giet daarna een grotere hoeveelheid op het bakpapier. Zorg dat je genoeg olie toevoegt, zodat het halverwege de aubergines komt.

Verhit de olie, zodat hij bruist als de aubergines in de pan gaan.

Voeg de aubergine toe en gaar de aubergine onder continu walsen tot een egale, karamelbruine kleur.

Schep de aubergines met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze ondertussen in beweging, zodat ze niet vastplakken aan het papier. Ook mogen de aubergines elkaar niet raken.

Breng eventueel op smaak met zout. Let op, de aubergines zijn al redelijk hoog op smaak door de miso in de misoyaki-karamel.

PRESENTEREN

Doe de aubergine op een schoteltje.
Garneer met een takje cress.