Ingrediënten

CAKE

180 g bloem
2 el matcha
110 ml zonnebloemolie
50 g honing
120 ml melk
8 eieren
140 g suiker

BLOEDSINAASAPPEL

5 bloedsinaasappels

SINAASAPPELCRÈME

2 sinaasappels
100 ml sinaasappellikeur
9 g bladgelatine
150 ml slagroom
250 ml mascarpone

Matcha castella honing-sponscake met sinaasappel

Bereiding

CAKE

Verwarm de oven voor tot 160 °C

Bekleed 2 cakevormen met bakpapier en zet een ovenschaal klaar waar de cakevormen in passen.

Zeef de bloem en matcha boven een kom en meng goed.

Meng de zonnebloemolie en honing met een snufje zout in een andere kom. Voeg het bloemmengsel, de melk en het eigeel toe.

Mix tot een glad beslag.

Klop het eiwit, in een schone kom, tot stijve pieken. Voeg tijdens het mixen de suiker in delen toe.

Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag.

Verdeel het beslag over de cakevormen en strijk glad.

Zet de cakevormen in de ovenschaal en schenk een laag van 2 cm water in de ovenschaal. Zet de ovenschaal met de cakevorm in het midden van de oven en bak 30 minuten.

Open de oven voorzichtig een kiertje om de stoom te laten ontsnappen en bak de cake nogmaals 45 minuten.

Haal de cake uit de oven en laat ondersteboven op een rek afkoelen.

Verwijder de vorm als de cake helemaal afgekoeld is.

GEDROOGDE BLOEDSINAASAPPEL

Snijd de schil volledig van de bloedsinaasappels af.

Haal de partjes uit de sinaasappel en bestrooi met een beetje poedersuiker.

Droog de parten 2 uur op 85°C in de oven op bakpapier.

SINAASAPPELCRÈME

Pers de sinaasappelen uit en meng dit met de likeur (ca 400 ml totaal).

Week de gelatine in koud water en los deze met het aanhangende water op in een pannetje op laag vuur.

Meng de opgeloste gelatine met het sinaasappelsap.

Klop de slagroom lobbig in de KitchenAid.

Roer de mascarpone los en maak familie met het sinaasappelgelatine- mengsel.

Maak familie met de lobbig geslagen slagroom. Laat opstijven in een platte bak in de koeling. Doe over in een spuitzak met kartelmond.

PRESENTEREN

Snij de cake in 15 dikke plakken. Snij er een rondje uit.

Spuit de sinaasappelcrème in een mooie laag op de cake.

Garneer met de bloedsinaasappel.