Ingrediënten

AMANDELEN

150 GR AMANDELEN
ENKELE EETLEPELS HONING

SAUS

5 PASSIEVRUCHTEN
200 GR PASSIEVRUCHT COULIS
8 SINAASAPPELS
150 GR SUIKER
10 ZURE MATTEN (ROOD)

MANGO

3 MANGO’S

2 BAKKEN VOLLE KWARK
PASSIEVRUCHTPITJES
3 LIMOENEN
8 CITROEN NAPOLEONSNOEPJES
2 BAKJES HONNY CRESS

Kwark

Bereiding

Amandelen

Doe de amandelen in een bekken en bedek ze met honing. Spreid de
amandelen uit op bakpapier en doe over in een oven van 175°C. Laat de
honing karamelliseren in ongeveer 8 minuten. Let op dat de honing niet
verbrand. Laat afkoelen en hak de amandelen klein.

Saus

Doe de suiker met wat water in een pannetje en laat licht karamelliseren.
Voeg het sap van de passievruchten, sinaasappelsap en de coulis toe en
roer tot de karamel opgelost is. Voeg de zure matten toe en laat even
opkoken. Doe de massa in de blender en draai helemaal glad. Zeef de
saus.

Mango

Schil de mango’s en snij in dobbelstenen.

Eindbewerking en presentatie

Lepel wat saus op de borden. Verdeel de mangoblokjes midden op de
borden. Leg een flinke eetlepel kwark op de mangoblokjes. Druppel wat
honing op de kwark. Verdeel de passievruchtpitjes over de kwark. Rasp
wat limoenschil en Napoleonsnoepjes over de kwark. Versier met stukjes
merengue en Honny cress.

We drinken er bij

La Caudrina Moscato d'Asti 2021

Wat anders dan dit te schenken bij de kwark en de suikerzoetezure saus.
In het gigantische aanbod van Moscato d’Asti (mousserende zoete
Noord-Italiaanse wijn gemaakt van de muskaatdruif. Laag
alcoholpercentage van slechts 5%. Je ruikt de geur van witte bloemen,
tafeldruiven en peren) is het altijd even zoeken naar een écht goede
kwaliteit. Door de vele simpele varianten zou je soms bijna vergeten
dat Moscato ook een ongelofelijk verfijnde, delicate wijn kan zijn,
inclusief complexiteit en terroirexpressie.
La Caudrina is er zo eentje. Deze Moscato wordt bestempeld als een
van de referentiewijnen van de streek door Ian d’Agata – de
Italiëspecialist van het toonaangevende Vinous. Met z’n elegante,
geparfumeerde neus, intense smaak, fijne mousse, zeer bescheiden
alcoholgehalte en lichtzoete afdronk is deze bubbel ideaal bij dit
stevig zoete gerecht.