Ingrediënten
HAMBURGER
600 gr bavette
2 knoflooktenen
1 ui
Zout, peper, nootmuskaat, paprikapoeder
kwark
Rookmot
SAUS
3 dl kalfsfond
Room
Espresso
70% pure chocola
boter
PICKEL
50 g courgette
50 g rode paprika
1 rode Spaanse peper
Sjalotten
azijn
suiker
zout
IJsbergsla
Bereiding
Bekijk het speciale online magazine!
Hamburger
Maal de bavette tot een grove tartaar. Voeg tijdens het malen de knoflook en de ui toe. Maak op smaak en structuur met de specerijen en de kwark. Verdeel in 4 dikke hamburgers.
Indien niet gebakken op de BBQ:
Doe de rookmot in de rookpan en laat deze op temperatuur komen. Als de mot walmt, gas uitdraaien. Rook het vlees in de rookpan gedurende 15 minuten.
SAUS
Breng de kalfsfond op smaak met room, espresso, chocola.
GEMENGDE PICKEL
Snijd de courgette, paprika, rode peper in zeer fijne brunoise. Kook kort op met azijn, water, zout en suiker. Snijd de sjalot ook fijn en voeg toe. Laat even intrekken en zeef.
AFWERKING
Bak de hamburgers op de BBQ op 180g C 3 minuten aan de ene zijde en nog 1 minuut aan de andere zijde. Of bak de gerookte hamburgers kort in een pan. Monteer de saus met koude boter. Leg de hamburger op een blad (ijsberg) sla. Lepel er wat saus over en leg een lepel pickel ernaast.
We drinken er bij
MAYOR’S CHOICESmaakpatroon
Spicy! Rood fruit, iets rokerigs en een snufje peper. Verrassend licht voor een Garnacha. Schenk alvast een tweede glas in!
De druif
100% biologische druiven; de druiven in deze wijn komen van Roger Grifoll Declara uit Priorat (ES).