Ingrediënten
GYOZA
100 g tofu
150 g grote garnalen
½ venkel
1 tl zout
1 lente-ui, fijngesnipperd
1 el aardappelzetmeel
1 el oestersaus
1 snufje zout
1 el sesamolie peper
1 pakje gyozavelletjes
SAUS
40 ml sojasaus
40 ml zwarte rijstazijn
2 el sesamolie
8 cm gemberwortel
Bereiding
GYOZA
Wikkel de tofu in keukenpapier en leg op een bord. Leg er een plank met daarop een kom met water op als gewicht. Laat de tofu 30 minuten vocht kwijtraken.
Pel de garnalen en haal de koppen eraf.
Hak de garnalen fijn met een groot mes tot een brij.
Hak de venkel fijn en meng die met het zout. Laat de venkel 10 minuten vocht kwijtraken.
Haal het keukenpapier van de tofu en plet de tofu met de hand in een kom.
Voeg alle ingrediënten voor de vulling toe.
Maak de gyoza op dezelfde wijze als de gyoza met lamsgehakt.
SAUS
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en zet in de koelkast.
PRESENTEREN
Zet een stoomoven aan.
Leg een stuk bakpapier op een gaatjesgastroplaat.
Leg de gyoza op het bakpapier en stoom 8 minuten.
Doe de gyoza op een bordje en serveer meteen met een lepeltje saus.