Ingrediënten

GYOZA

1 rode ui
½ bosje koriander
1 teentje knoflook
gemberwortel 2 cm
2 tl sojasaus
1 tl vissaus (nuoc mam/nam pla)
1 pakje gyozavelletjes
200 g lamsgehakt
1 snufje rietsuiker
1 el sesamolie

SAUS

200 g kerstomaatjes
2 sjalot
1 bosje koriander
het sap van 1 limoen
8 el vissaus
4 el olijfolie
½ bol knoflook
½ tl chilipoeder

GARNITUUR

1 bos koriander
bloem
zonnebloemolie

Gyoza met lamsgehakt en koriander

Bereiding

VULLING

Snipper de rode ui fijn, hak de koriander grof, schil de gember en hak fijn.

Meng alle ingrediënten voor de vulling door ze minstens 3 minuten goed te kneden. (Proef op smaak door een klein bolletje in kokend water te garen.)

Bevochtig de rand van een gyozavelletje met een vinger met wat water.

Doe een bolletje vulling in het midden van het velletje.

Vouw het deeg dubbel terwijl je de onderkant van de gyoza met duim en middelvinger van je linkerhand vasthoudt en knijp één uiteinde dicht.

Maak op 1 cm van de rand al knijpend golfjes met de duim en wijsvinger van je rechterhand tot aan het andere uiteinde van de gyoza.

Leg de gyoza op een schaal en druk er licht op om de onderkant plat te maken.

SAUS

Snij de knoflooktenen doormidden.

Kook de knoflook driemaal in steeds vers water af.

Snij de knoflook en de sjalotten heel fijn.

Hak de koriander fijn.

Snij de tomaatjes in stukjes.

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en zet in de koelkast.

PRESENTEREN

Doe de saus in de sauskannetjes.

Verhit een laag van minstens 4 cm frituurolie in een pan tot 170 °C en leg de gyoza erin.

Frituur ze 8 minuten en keer ze van tijd tot tijd om.

Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Haal de koriander uit elkaar en verzamel de grote blaadjes.

Mix die met wat bloem.

Verwarm een beetje olie in een pannetje tot ca 180 g C.

Frituur de blaadjes kort tot knapperig.

Serveer de gyoza warm met de koriander en de saus in de kannetjes.