Ingrediënten
AVOCADO
10 RIJPE AVOCADO’S
SCHEUT PONZU
2 EL CRÈME FRAÎCHE
1 LIMOENRASP
1 RODE PEPER
ENKELE DRUPPELS TABASCO
1 GRANNY SMITH APPEL
KERRIECRÈME
1 EI
1 EL MOSTERD
2 EL WITTE BALSAMICO
2 TL KERRIEPOEDER
3 DL ZONNEBLOEMOLIE
HAZELNOOTCHIPS
100 GR TAPIOCABLOEM
2 DL GROENTEBOUILLON
100 GR HAZELNOTEN
4 GR BAKPOEDER
3 GR ZOUT
ADJI CRESS
RUCOLA CRESS
Bereiding
Avocado
Halveer de avocado’s en schil ze. Bak 15 halve avocado’s rondom bruin in olie en kwast in met ponzu. Snij rode peper (zonder pitjes en zaadlijsten) en appel in piepkleine blokjes. Prak de rest van de avocado’s en meng naar smaak met crème fraîche, limoenrasp, rode peper, tabasco en appel. Beng op smaak met zout. Vul de gebakken avocado’s met de massa.
Kerriecrème
Doe ei, mosterd, balsamico en kerriepoeder in de blender. Draai 30 seconden en voeg dan in een dun straaltje de olie tot een mooie crème ontstaat. Breng op smaak met zout. Doe over in een spuitzak.
Hazelnootchips
Kook de tapioca in de bouillon tot gaar en helder. Doe de tapioca met hazelnoten, bakpoeder en zout in de blender en draai helemaal glad. Smeer de massa in een dun laagje op een stuk bakpapier en bak ongeveer 15 minuten in een oven van 180°C tot krokant. Laat afkoelen en breek in stukken.
Eindbewerking en presentatie
Leg de avocado’s met de snijkant op een bord en bedek met stippen currycrème. Steek chips in de avocado’s. Versier met cress.
We drinken er bij
Grüner Veltliner ‘Steinberg’ 2017 -Weingut HutterBij de avocado met de vulling van het frisse van appel en limoen past deze Grüner Veltliner door zijn evenwichtigheid in zuur, zoet, zout en bitter-balans uitstekend. Als een fris kabbelend bergbeekje is deze Oostenrijkse Grüner Veltliner. Gemaakt door topwijnmaker Martin Nigl, die ook eigenaar is van Weingut Hutter en in zijn Nigl kelders de wijnen voor Hutter produceert. De wijngaarden liggen in Kremstal, aan een zijriviertje van de Donau bij Wachau. Schenken 8-10˚C.