Ingrediënten
TOFU
2 BLOKKEN TOFU
10 EL PANKO
3 EL ZWARTE SESAMZAAD
3 EL WITTE SESAMZAAD
2 EIEREN
ZOETE AARDAPPELS
4 ZOETE AARDAPPELS
2 EL KORIANDERZAAD
5 EL ZONNEBLOEMOLIE
BOONTJES
300 GR SPERZIEBOONTJES
GROENTEN
4 MINI KOMKOMMERS
¼ CHINESE KOOL
150 GR TAUGÉ
SESAMSAUS
6 EL TAHIN
2 EL TAMARINDEPASTA
1 LOMBOK
1 TEEN KNOFLOOK
10 LIMOENBLAADJES
2 EL KETJAP MANIS
2 EL PALMSUIKER
100 ML KOKOSMELK
8 EL WATER
Bereiding
Tofu
Snij de tofu in dunne plakken (2 cm). Laat de tofu in een grote bekken
met zoutwater minimaal 1 uur weken. Meng panko en sesamzaadjes en
roer de eieren los.
Vlak voor het opdienen de plakken tofu droogdeppen en haal door de ei
en vervolgens door de panko. Frituur de tofu krokant in een laagje olie.
Zoete aardappels
Schil de zoete aardappels en snij in kleine stukken. Vijzel de
korianderkorrels en roer door de olie met een beetje zout. Hussel de
zoete aardappels door de olie en gaar ze 15-20 minuten in een oven van
200°C.
Boontjes
Snij de sperzieboontjes in stukken en gaar ze in gezouten water.
Groenten
Snij de komkommers in lange repen met behulp van de mandoline. Snij
de kool in flinters met de mandoline.
Sesamsaus
Doe alle ingrediënten in de Magimix en draai tot een gladde saus. Voeg
eventueel nog water toe. Breng op smaak met zout.
Eindbewerking en presentatie
Verdeel de groenten over de borden en schenk saus over het geheel.
Versier met stukken tofu.