Ingrediënten

TOFU

2 BLOKKEN TOFU
10 EL PANKO
3 EL ZWARTE SESAMZAAD
3 EL WITTE SESAMZAAD
2 EIEREN

ZOETE AARDAPPELS

4 ZOETE AARDAPPELS
2 EL KORIANDERZAAD
5 EL ZONNEBLOEMOLIE

BOONTJES

300 GR SPERZIEBOONTJES

GROENTEN

4 MINI KOMKOMMERS
¼ CHINESE KOOL
150 GR TAUGÉ

SESAMSAUS

6 EL TAHIN
2 EL TAMARINDEPASTA
1 LOMBOK
1 TEEN KNOFLOOK
10 LIMOENBLAADJES
2 EL KETJAP MANIS
2 EL PALMSUIKER
100 ML KOKOSMELK
8 EL WATER

Gado Gado

Bereiding

Tofu

Snij de tofu in dunne plakken (2 cm). Laat de tofu in een grote bekken
met zoutwater minimaal 1 uur weken. Meng panko en sesamzaadjes en
roer de eieren los.
Vlak voor het opdienen de plakken tofu droogdeppen en haal door de ei
en vervolgens door de panko. Frituur de tofu krokant in een laagje olie.

Zoete aardappels

Schil de zoete aardappels en snij in kleine stukken. Vijzel de
korianderkorrels en roer door de olie met een beetje zout. Hussel de
zoete aardappels door de olie en gaar ze 15-20 minuten in een oven van
200°C.

Boontjes

Snij de sperzieboontjes in stukken en gaar ze in gezouten water.

Groenten

Snij de komkommers in lange repen met behulp van de mandoline. Snij
de kool in flinters met de mandoline.

Sesamsaus

Doe alle ingrediënten in de Magimix en draai tot een gladde saus. Voeg
eventueel nog water toe. Breng op smaak met zout.

Eindbewerking en presentatie

Verdeel de groenten over de borden en schenk saus over het geheel.
Versier met stukken tofu.

We drinken er bij

Bestheim Zinnkoepflé Pinot Gris