Ingrediënten
DAIKON
2 daikons
3 stukjes kombu (10*10 cm)
SAUS
6 el miso
6 el mirin
1 el rietsuiker
1 el sake
1 tl sojasaus
1 el limoensap
sap van 1 mandarijn
GARNITUUR
daikoncress
reepjes limoenschil
Bereiding
DAIKON
Snijd de daikon in schijven van 3 cm dik. Schil ze en snijd de scherpe hoeken van de randen van de schijven, zodat de daikon tijdens het koken niet uit elkaar barst.
Snijd kruisjes in beide kanten van de schijven, zodat de daikon ook in het midden zacht wordt.
Snijd de kombu in reepjes.
Doe de daikonschijven met de kombu in een grote pan waarin ze niet over elkaar heen liggen.
Zet ze onder water en breng het aan de kook.
Zet het vuur lager en stoof de daikon 40 minuten op matig vuur of tot gaar.
SAUS
Meng alle ingrediënten voor de saus, behalve de reepjes limoenschil, in een kleine pan en verhit ze al roerend.
Zet het vuur lager als de saus heel heet wordt en verhit nog 5 minuten al roerend op heel laag vuur.
PRESENTEREN
Maak van de limoenschil reepjes en verwijder zorgvuldig het eelt onder de schil.
Doe de kombu en daikon in een kommetje, schep een eetlepel saus op elk stukje daikon. Leg de reepjes limoenschil en wat daikoncress erop.