Ingrediënten

BLADERDEEG

4 PLAKJES BLADERDEEG
POEDERSUIKER

ZWITSERSE ROOM

250 ML MELK
50 GR SUIKER
2 VANILLESTOKJES
3 BLAADJE GELATINE
22 GR MAÏZENA
3 EIDOOIERS
2 DL SLAGROOM

300 GR FRAMBOZEN
12 BLAUWE BESSEN
12 AARDBEIEN
4 TAKJES AALBESSEN

Frambozen

Bereiding

Bladerdeeg

Strooi met behulp van een zeefje wat poedersuiker over de plakjes bladerdeeg. verwijder het plastic van de plakjes bladerdeeg. Snij ieder plakje bladerdeeg in drie gelijke delen (12 plakjes in totaal). Leg het bladerdeeg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Strooi weer wat poedersuiker over de plakjes. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Leg een tweede stuk bakpapier op de plakjes. Leg een tweede bakplaat op het bakpapier. Bak de plakjes 20-25 minuten goudbruin en krokant in een oven van 180°C. Laat afkoelen.

Zwitserse room

Wel de gelatine in koud water. Breng melk, 25 gram suiker en de opengesneden vanillestokjes aan de kook. Haal van het vuur en laat 30 minute trekken. Klop 25 gram suiker, maïzena en dooiers los. Giet het melk mengsel (zonder vanillestokjes bij de dooiers en klop goed door. Doe het mengsel in een pan en verwarm al roerend tot 85°C. Los de gelatine op in de vla. Giet gelijk in een bak en dek af met plasticfolie. Laat in koeling helemaal opstijven. Klop de slagroom tot dikke yoghurtdikte. Roer de vla goed los met een garde. Meng een derde van de slagroom door de vla. Spatel de rest van de slagroom door de vla. Doe de room over in een spuitzak en laat in de koeling helemaal opstijven.

Eindbewerking en presentatie

Bedek 8 plakjes bladerdeeg met om en om een framboos en een toefje room (ter grootte van een framboos). Bedek de laatste 4 plakjes enkel met toefjes room. Bouw de mille-feuille op door drie lagen voorzichtig op elkaar te stapelen. Eindig met het plakje met enkel room. Leg de mille-feuille op de borden en versier met de rest van het fruit.

We drinken er bij

Markus Huber riesling eiswein 2016 (€39,95 half flesje!!!) of La Caudrina Moscato d'Asti 2020 (€12,50)

Markus Huber riesling eiswein 2016

Dit moet je eens in je leven gedronken hebben. 40 euri’s voor een half flesje lijkt duur, maar elke slok is goud waard van deze eiswein. Geoogst op 31 december 2015 bij -11C in de Engelreich en Berg wijngaarden, met maar liefst 225 gr/L restsuiker en geen botrytis. Falstaff 93/100 punten. Maar voor degenen die iets vrolijker willen en de portemonneeklep wat dichter willen houden is er een bubbel die het zoet van het frambozentaartje kan verlichten en verluchtigen.

La Caudrina Moscato d’Asti 2020

In het gigantische aanbod van Moscato d’Asti is het altijd even zoeken naar een écht goede kwaliteit. Door de vele simpele varianten zou je soms bijna vergeten dat Moscato ook een ongelofelijk verfijnde, delicate wijn kan zijn, inclusief complexiteit en terroirexpressie.
La Caudrina wordt door Ian d’Agata – de Italiëspecialist van het toonaangevende Vinous – bestempeld als een van de referentiewijnen van de appellatie. Met z’n elegante, geparfumeerde neus, intense smaak, fijne mousse, zeer bescheiden alcoholgehalte en lichtzoete afdronk is puur plezier gegarandeerd!