Ingrediënten
LINZEN
300 GR LINZEN
2 SJALOTTEN
2 TENEN KNOFLOOK
4 DL KALFSBOUILLON
2 TOMATEN
SCHEUTJE RODE WIJN AZIJN
COQUILLE
15 COQUILLES
15 DUNNE PLAKJES LARDO
BURRATA
4 BOLLEN BURRATA
SALADE
GEMENGDE MICROSALADE
OLIJFOLIE
2 CITROENEN
MALDON ZOUT
ZWARTE PEPER
Bereiding
Linzen
Fruit de gesnipperde sjalotten en knoflook in wat olijfolie. Voeg de
linzen toe en laat even meebakken. Voeg de bouillon toe en kook
de linzen rustig gaar. Plisseer de tomaten en snij in kleine blokjes.
Roer de tomatenblokjes door de linzen. Breng op smaak met zout
en wat rode wijnazijn.
Coquille
Dep de coquilles droog en kruid met zout en peper. Verhit een pan
op redelijk hoog vuur. Voeg 3 eetlepels olie toe en zorg dat de
bodem bedekt is met een dun laagjes olie. Leg de coquilles 20
seconden aan ieder kant in de pan. Haal uit de pan en snij de
coquilles in drieën. Snij de plakjes lardo in stukken ter grootte van
de stukjes coquilles.
Burrata
Snij de bollen burrata voorzichtig doormidden. Lepel het zachte
romige binnenste van de burrata (stracciatella) in een bekken.
Bewaar in de koeling.
Salade
Vlak voor het opdienen de salade aanmaken met wat olijfolie en
zout en peper.
Eindbewerking en presentatie
Verdeel wat linzen in een ring van 8cm. Druk iets aan. Schik de stukjes
coquille afwisselend met een plakje lardo in de ring.
Verwijder de ring. Rasp wat citroenschil over de coquilles. Verdeel
de micro salade rondom. Lepel klein dotjes burrata stracciatella over de
coquilles. Kruid met een draai peper en wat Maldon vlokken.
We drinken er bij
Franciacorta Brut Monzio CompagnoniZie beschrijving bij de aardappel.