Ingrediënten

Receptuur voor 15 personen

CAESARSALADE

300 g kipfilet
20 g ongezouten kappertjes
4 ansjovisfilets
80 g boter
120 g mayonaise
30 g witte wijn
Witte peper en zout

KAASKOEKJE

200 g bloem
100 g Parmezaanse kaas
100 gr blue d ‘auvergne
170 g boter
1 ei
Zout

SALADEGLAZUUR

150 g Romeinse sla
250 g water
mespuntje Xantana
17 g Vegetal (Sosa)
Witte peper en zout

AFWERKING

adjicress

Caesarsalad

Bereiding

CAESARVULLING

1. Bak de kip in een grillpan en laat deze afkoelen.
2. Doe de kip, kappertjes, ansjovis, de wijn en de mayonaise in de Magimixmix en mix tot een fijne pasta. Voeg de boter toe en mix nogmaals.
3. Doe het mengsel in een spuitzak en vul halve bolvormpjes-mal. Zet in de vriezer.

KAASKOEKJE

4. Meng bloem, boter in kleine stukjes, geraspte Parmezaanse kaas en blauwe kaas tot een zanddeeg. Voeg het ei erbij.
5. Laat een half uur rusten in de koeling.
6. Rol het deeg uit tot 4 mm dikte en steek er rondjes uit van 5 cm.
7. Bak af in een oven van 180 gr C.

SALADEGLAZUUR

8. Haal de buitenste bladeren af van de sla en kook gaar.
9. Afgieten en op ijs koelen.
10. Blender alle ingrediënten en breng daarna de massa in een pan aan de kook.
11. Laat afkoelen tot ca 80 gr C.
12. Dompel de Caesarsaladebollen even onder in de massa.
13. Zet koel weg.

PRESENTEREN

14. Leg een half bolletje op een kaaskoekje.
15. Versier met adjicress.