Ingrediënten

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

1 kg bloemkool
olijfolie

BLOEMKOOLMAYONAISE

200 g geroosterde bloemkool
100 g extra vierge olijfolie
peper, zout

BLOEMKOOLFRITTERS

2 tenen knoflook
50 g olie
40 g peterselie
150 g ei
100 g rijstbloem
Peper, zout

GARNITUUR

zuringblaadjes

 

Bloemkoolfritter

Bereiding

BLOEMKOOL

Verwarm de oven op 180 gr C
Snijd de bloemkool in kleine stukjes.
Besprenkel met olijfolie en rooster deze ca 10 minuten tot gaar, maar niet zacht.

BLOEMKOOLMAYONAISE

Mix de bloemkool tot een romige massa.
Voeg de olie geleidelijk toe.
Breng op smaak met peper en zout.

BLOEMKOOLFRITTERS

Snij de knoflook in plakjes en bak in de olie.
Doe warme geroosterde bloemkool in de Magimix en mix tot een grove structuur.
Voeg knoflook met olie toe, gehakte peterselie, ei en rijstbloem toe.
Maak goed op smaak met zout en peper.

PRESENTEREN

Verwarm de oven op 180 gr C.
Maak ballen van de bloemkool en bak 12 minuten.
Doe een zuringblad op het bord.
Doe daar bloemkoolmayonaise op.
Leg de fritter erop.