Ingrediënten
GEROOSTERDE BLOEMKOOL
1 kg bloemkool
olijfolie
BLOEMKOOLMAYONAISE
200 g geroosterde bloemkool
100 g extra vierge olijfolie
peper, zout
BLOEMKOOLFRITTERS
2 tenen knoflook
50 g olie
40 g peterselie
150 g ei
100 g rijstbloem
Peper, zout
GARNITUUR
zuringblaadjes
Bereiding
BLOEMKOOL
Verwarm de oven op 180 gr C
Snijd de bloemkool in kleine stukjes.
Besprenkel met olijfolie en rooster deze ca 10 minuten tot gaar, maar niet zacht.
BLOEMKOOLMAYONAISE
Mix de bloemkool tot een romige massa.
Voeg de olie geleidelijk toe.
Breng op smaak met peper en zout.
BLOEMKOOLFRITTERS
Snij de knoflook in plakjes en bak in de olie.
Doe warme geroosterde bloemkool in de Magimix en mix tot een grove structuur.
Voeg knoflook met olie toe, gehakte peterselie, ei en rijstbloem toe.
Maak goed op smaak met zout en peper.
PRESENTEREN
Verwarm de oven op 180 gr C.
Maak ballen van de bloemkool en bak 12 minuten.
Doe een zuringblad op het bord.
Doe daar bloemkoolmayonaise op.
Leg de fritter erop.