Ingrediënten
INGREDIËNTEN VOOR
4 PERSONEN
KARAMEL
4 EENPERSOONS BAKJES
100 GR SUIKER
FLAN
1 GEDROOGDE CHILIPEPER
180 GR GECONDENSEERDE MELK
70 ML SLAGROOM
300 ML MELK
2 EIEREN
1 VANILLEPEUL
1 BLOEDSINAASAPPEL
BLOEDSINAASAPPEL
3 BLOEDSINAASAPPELS
POEDERSUIKER
Bereiding
Karamel
Doe de bakjes in een oven van 150°C.
Doe de suiker in een pan met dikke bodem. Verwarm op middelhoog vuur tot een mooie karamel. Verdeel de karamel over de bakjes.
Flan
Wel de gedroogde chilipeper 10 minuten in een bakje kokend water. Knijp het vocht uit de peper en doe over in de blender. Doe het merg van de vanillepeul erbij. Rasp de schil van de mandarijn in de blender. Doe de rest van de ingrediënten erbij. En draai op volle snelheid voor 30 seconden. Schenk de massa in de bakjes en doe ze in een gastrobak. Doe de gastrobak in de oven en schenk zoveel kokend water in de bak tot de bakjes half onder staan. Gaar de flan ongeveer 30-45 minuten. De flan is gaar als het goudbruin is. Haat de bakjes uit het water en doe over in de koeling. Laat helemaal afkoelen (liefst een nacht).
Bloedsinaasappel
Snij vier zeer dunne plakjes van de sinaasappel. Strooi wat poedersuiker over de plakjes sinaasappel en leg op een stuk bakpapier. Droog de plakjes in een oven van 135°C tot krokant.
Pers het sap uit de sinaasappels en kook in tot stroop in een pannetje.
Eindbewerking en presentatie
Haal de bakjes uit de koeling en snij los aan de randen met een dun mesje. Stort de flan midden op de boerden. Leg een plak sinaasappel tegen de flan aan. Druppel de sinaasappelstroop op de flan.