Ingrediënten

BAVETTE

1,5 KG BAVETTE
KNOFLOOK
TIJM

RATATOUILLE

3 UIEN
6 TENEN KNOFLOOK
ENKELE BLAADJES BASILICUM

RODEWIJNSAUS

3 SJALOTTEN
2 TENEN KNOFLOOK
1 EL SUIKER
1/2 DL BALSAMICOAZIJN
½ FLES RODE WIJN
2 TAKJES TIJM
2 LAURIERBLAADJES
1 LT KALFSFOND

Bavette

Bereiding

Bavette

Fatsoeneer de bavette en bak in wat olie bruin op hoog vuur. Temper het vuur en voeg een flinke klont boter toe. Als de boter uitgebruist is, de knoflook en tijm toevoegen. Bak de bavette aan beide kanten 4 minuten. Laat minimaal 5 minuten rusten en portioneer dan het vlees. Snij dwars op de draad!

Ratatouille

Snij alle groenten in blokjes. Snipper uien en knoflook en fruit in wat olijfolie. Voeg tomatenpuree toe en laat even mee bakken. Voeg alle groenten toe en schep goed om. Temper het vuur en laat de groenten rustig garen. Breng op smaak met zout, peper en blaadjes basilicum.

Rodewijnsaus

Fruit de gesneden sjalotten en knoflook tot het begint te kleuren. Voeg suiker toe en laat even karamelliseren. Voeg balsamicoazijn toe en laat inkoken. Voeg rode wijn, tijm en laurier toe. Laat de wijn flink inkoken en voeg daarna de kalfsfond toe. Laat even inkoken en zeef de saus. Monteer de saus met boter en breng op smaak met zout en peper.

Eindbewerking en presentatie

Verdeel de ratatouille in ringen over de borden. Leg de bavette naast de ratatouille en lepel de saus rondom.