Ingrediënten
INGREDIËNTEN VOOR
4 PERSONEN
MISOYAKI SAUS
100 GR MISO
100 GR SUIKER
50 GR MIRIN
50 GR SAKE
AUBERGINE
1 AUBERGINE
KNOFLOOKCHIPS
6 TENEN KNOFLOOK
CRÈME FRAÎCHE
5 EL CRÈME FRAÎCHE
1 LIMOEN
Bereiding
Misoyaki saus
Meng alle ingrediënten en doe over in een pannetje. Breng aan de kook en laat in ongeveer 20 minuten langzaam inkoken tot de saus karamelliseert. Let op dat het niet aanbrandt. Laat afkoelen.
Aubergine
Schil de aubergine en verwijder de uiteinden. Snij de aubergine in 4 gelijke schijven. Bedek de aubergine met de Misoyaki saus en laat enkele uren marineren. Haal de aubergine uit de marinade en leg op een stuk keukenpapier. Gaar de aubergine in ongeveer 30 minuten in een oven van 180°C. Prik regelmatig in de aubergine om te controleren of het helemaal zacht is.
Knoflook
Snij de knoflooktenen in flinterdunne plakjes. Bak de knoflook goudbruin in wat zonnebloemolie. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met wat zout.
Crème fraîche
Rasp de schil van de limoen in de crème fraîche. Roer goed door en breng op smaak met zout. Doe over in een doseerfles.
Eindbewerking en presentatie
Spuit een patroon vaan crème fraîche op de borden. Leg de aubergine midden op de borden. Decoreer de aubergine met de knoflookchips.