CROSTINI
- ZUURDESEMBROOD
- KNOFLOOK
POMPOEN
- 1 HAIKIDO POMPOEN
- OLIJFOLIE
- SINAASAPPEL
- PIMENT D’ESPELETTE
- CITROEN
- BERGENS BLONDE
- NEDERLANDSE DROGE WORST
- BIESLOOK
- KERVEL
WE DRINKEN ERBIJ:
VESEVO GRECO DI TUFO
Begin met de pompoen!
Crostini
Snij 15 plakken van het zuurdesembrood. Toast de plakken brood met een beetje olijfolie op de grillplaat tot ze knapperig van buiten en nog zacht van binnen zijn. Wrijf ze daarna twee keer in met knoflook.
Pompoen
Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snij de pompoen in niet te grote stukken en marineer 30 minuten in olijfolie, sinaasappelsap, piment d’Espelette, zout en peper. Rooster de pompoen 45 minuten in een oven van 180°C goed gaar en zacht. Laat de pompoen 30 minuten afgedekt rusten. Draai de pompoen glad in de Magimix. Voeg eventueel wat olijfolie toe en breng op smaak met citroensap en zout en peper.
Kook de marinade met een beetje suiker in tot een dunne saus.
Worst en kaas
Snijd de worst op de machine in mooie dunne schuine plakken. Snijd de kaas op crostini-grootte en bewaar in de koeling.
Eindbewerking en presentatie
Smeer crostini dik in met pompoencrème. Doe op de helft van de crositini kaas en op de andere helft dakpansgewijze plakjes worst. Versier het bord met wat bieslook en kervel. Doe wat marinade erover heen. Leg op een crostini met een plakje kaas en één met worst op het bord.
Wijn
We hebben onze focus gelegd bij het kiezen van de wijn op de pompoen. Lekker zoet en daarnaast het kaasje met veel eiwit.
We kwamen uit bij deze Italiaan uit Campania, vlak bij de Vesuvius. De wijn heeft een mooi zoetje met geuren van abrikoos, perzik en peer. De wijn, gemaakt van de Greco druif (100%), is zacht en elegant en heeft een goede zuurgraad. Daardoor is
deze evenwichtig van aard. De fruittonen blijven op de achtergrond met in de afdronk een bittertje van amandelen.De Greco (de naam zegt het natuurlijk al, komt oorspronkelijk uit Griekenland en staat nu al eeuwen in het Italiaanse plaatsje Tufo.)