Receptuur van: Menu april 2013

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Gazpacho

    • 1 kg tomaten
    • 1 Liter tomatensap
    • 1 komkommer
    • 1 teentjes knoflook
    • 1 rode peper
    • 1 takjes takje tijm
    • 1 el zout
    • 3 el witte wijnazijn
    • 3 el citroensap
    • 2 dl olijfolie

    Mosterdijs

    • 4 eierdooiers
    • 40 gram
    • 5 dl melk
    • 25 gram melkpoeder
    • 70 gram grove mosterd

    Omschrijving

    Gazpacho

    Snij de tomaten, rode uien, komkommer, rode peper en knoflook in kleine stukjes. Pureer alles glad in de Magimix. Schenk de puree samen met de andere ingrediënten in een pan. Breng op smaak met zout, azijn, citroensap en olijfolie en laat staan tot gebruik. Zeef de gazpacho vlak voor het serveren.

    Mosterdijs

    Leg een gastrobak in de vriezer.
    Klop de dooiers met suiker tot crème. Verhit melk en melkpoeder tot 70°. Meng dooiers met melk en verhit tot 75°. Koel de massa af in een bak met ijswater en roer de mosterd erdoor. Draai er ijs van met de ijsmachine. Als het ijs klaar is, bolletjes ervan scheppen op de bevroren gastrobak en laat verder opstijven in de vriezer.

    Eindbewerking en presentatie

    Leg een bolletje mosterdijs in een kombord. Giet er voorzichtig gazpacho omheen.