Ingrediënten

BRIOCHE

300 g bloem
50 g koud water
40 g suiker
3 g gedroogde gist
1 ei
90 g boter
3 g zout
120 g room

GARNITUUR

diverse bloemblaadjes
rozemarijn
boter
eidooier

Kruidenbrioche

Bereiding

BRIOCHE

Doe bloem en suiker in de KitchenAid.
Voeg gist, room en water toe en kneed met de deeghaak 10 minuten.
Voeg boter en zout toe en kneed nog eens door.
Bol het deeg op en dek het af met plastic folie.
Laat in een bekken op een warme plek (ca 25 g C) een uur rijzen.*
Snij van het deeg gelijke stukken af van ca 30 g. Hou de spanning in het deeg.
Bol weer op tot bolletjes en doe in cupcakevormpjes.
Laat staan op een warme plek**.
Bak af op 190 gr C in ca 10 minuten.

PRESENTEREN

Maak een fijn mengsel van de blaadjes.
Smelt een beetje boter en klop een dooier er in los.
Vet hiermee de bovenkant van de brioches in.
Doop de brioches in het blaadjesmengsel.

*Laat het deeg rijzen op 30 gr C met stoom gedurende 40 minuten. Doe een theedoek over de kom en bind deze rondom vast met touw.
**Narijzen kan in 8 minuten op 30 gr C met stoom.