Ingrediënten

TONIJN

500 g tonijnfilet

KOKOSVLIES

1 l kokosmelk
2 tenen knoflook
3 stengels sereh
halve bosje koriander
5 g kappa

GARNITUUR

Wasabisesamzaadjes
Koriander
Sojasaus

Tonijnbonbon

Bereiding

TONIJN

Snij de tonijn in dobbelstenen van 2 cm* 2 cm.
Zet koud weg.

KOKOSVLIES

Plet de knoflook en sereh.
Snij de koriander in grove stukken.
Verwarm de kokosmelk met de overige ingrediënten.
Laat trekken.
Zeef en voeg kappa toe.

PRESENTEREN

Verwarm de kokosmelk met de kappa tot tegen het kookpunt.
Haal de tonijn uit de koeling.
Steek een stokje in het tonijnblokje, geef het een druppeltje sojasaus en haal door de kappa.
Zet meteen in een schaaltje met groene sesamzaadjes, zodat deze aan de onderzijde plakken.
Presenteer met een klein blaadje koriander.