Ingrediënten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
MADELEINE
120 g eendenlever (diepvries)
100 g bloem
2 tl bakpoeder
12 cl melk
4 eieren
2 sjalotjes
70 g gedroogde veenbessen
20 g boter
2 tl fleur de sel
Zwarte peper
Bereiding
MADELEINE MET EENDENLEVER
- Verwarm de oven voor 180 gr C.
- Snipper de sjalot fijn. Laat in een pan de boter smelten. Voeg er de sjalot en de veenbessen aan toe. Bak op een zacht vuurtje gedurende 5 min.
- Meng de bloem en het bakpoeder in een kom.
- Voeg de melk en de eieren toe. Meng. Kruid met peper en zout.
- Voeg de inhoud van de pan toe en de foie gras in dobbelsteentjes gesneden.
- Vul elke holte van de madeleinevorm voor 3/4.
- Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak gedurende ca 15/20 min.
- Haal de vorm uit de oven, keer om op een rooster en laat de madeleines volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
PRESENTEREN
Leg op een schoteltje.