Ingrediënten
WITLOF
12 stronken witlof
kurkuma
200 g boter
Kerriepoeder
Zout, peper
slagersfolie
WORTELJULIENNE
1 winterwortel
50 g soja
50 g mirin
0,5 zakje dashipoeder
1 el kombu
GARNITUUR
1 bakje gangnam tops
Bereiding
WITLOF
1. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en blancheer deze in kokend water met wat kurkuma.
2. Snijd de kernen in julienne.
3. Klaar de boter en gebruik het botervet.
4. Zweet de julienne kort aan in de geklaarde boter met een beetje kerriepoeder.
5. Breng op smaak met zout en peper
6. Leg een velletje slagersfolie op de werkbank
7. Leg de geblancheerde witlofbladeren, een beetje overlappend op de folie.
8. Maak een rechthoek.
9. Verdeel hierop de julienne en rol strak op tot een sushirol.
10.Laat de rolletjes opstijven in de koeling.
WORTELJULIENNE
11.Schil de winterwortel.
12.Snij in julienne.
13.Vermeng de dashipoeder met 100 g water
14.Maak een marinade van alle ingredienten.
15.Breng aan de kook en laat trekken tot de kombu zacht is.
16.Zeef.
17.Voeg de wortel toe vacumeer tot gebruik.
PRESENTEREN
18.Snijd de rollen in mooie stukken van ca 3 cm breed.
19.Leg twee rollen in een kommetje.
20.Garneer met de gangnam tops en de wortel.