Ingrediënten

RECEPTUUR VOOR 15 PERSONEN

BENODIGDHEDEN

KIKKERERWTEN

1 blik kikkererwten
50 g olijfolie
1 citroen, zout

AUBERGINECRÈME

3 aubergines
200 g knolselderij
50 g boter
10 g selderijzout
1 tl mirin
1 el balsamico-azijn
20 g bruine suiker
Olijfolie
Xantana

GEFRITUURDE AUBERGINE

1 aubergines
Zout, peper

KABELJAUWFILET

1 kg kabeljauwfilet
Bloem
Zout, peper
olijfolie

AFWERKING

olijfolie
balsamico

Kabeljauw met aubergine en kikkererwt

Bereiding

BEREIDINGSWIJZE

KIKKERERWTEN

1.Meng alle ingrediënten en vacumeer tot gebruik.

AUBERGINECRÈME

2.Verwarm de oven op 200 gr C.
3.Maak de aubergines schoon en prik gaatjes in de schil met een mesje.
4.Vet de aubergine in met olie en wikkel in aluminiumfolie.
5.Pof tot gaar in 60 minuten.
6.Schil de knolselderij en snij in stukken.
7.Kook gaar en giet af.
8.Verwijder de schil van de aubergine.
9.Doe het vruchtvlees samen met de knolselderij in een blender en voeg de overige ingrediënten toe.
10.Wrijf door een zeef, indien nodig.

GEFRITUURDE AUBERGINE

11.Snij dunne plakken van de aubergine op de snijmachine stand 8.
12.Verwarm de olie tot 150 g C.
13.Frituur de aubergineplakken ongeveer 3 minuten tot goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
14.Breng op smaak met zout en peper.

KABELJAUW

15.Droog de filets met keukenpapier. Bestrooi met zout, peper en bloem.
16.Bak kort aan iedere zijde tot net gaar en houd warm in de oven op 40 g C.

AFWERKING

17.Warm ondertussen de auberginecrème op.
18.Schep de warme crème op een bord en leg de gebakken
kabeljauw ernaast.
19.Garneer met de gemarineerde kikkererwten.
20.Leg de gefrituurde aubergine op de kabeljauw.
21.Druppel tot slot nog een beetje olijfolie en balsamico rond het gerecht.