Ingrediënten

TARBOT

4 TARBOTS
15 GAMBA’S
2 EL KURKUMA
2 EL ZWART UIENZAAD
½ TL CHILIPOEDER
SPINAZIEBLAADJES
2 EL GARAM MASALA
1 EL BOTER

GROENE SAUS

1 UI
10 CM VERSE GEMBER
10 KNOFLOOKTENEN
4 GROENE PEPERS
200 G CASHEWNOTEN
2 BOSSEN VERSE KORIANDER
25 G MUNTBLAADJES
1 EL ZONNEBLOEMOLIE
1 EL MOSTERDZAAD
2 GEDROOGDE PEPERS
1 TL ZOUT
½ TL SUIKER
1 CITROEN

Tarbot

Bereiding

Tarbot

Fileer de tarbot en verwijder de huid. Wrijf de kurkuma en uienzaadjes in de filets en laat 15 minuten pekelen. Kruid de gamba’s met zout en een kleine beetje chilipeper. Dompel de spinazieblaadjes even in koken water en dep daarna droog. Leg een visfilet op de werkbank en bedek met blaadjes spinazie. Sprenkel iets garam masala over de spinazie. Leg een gamba op het dunne einde van de visfilet en rol strak op. Zet vast met een prikker. Herhaal voor alle filets.
Vlak voor het opdienen de visrolletjes om en om bakken in half olie, half boter. Zet de rolletjes rechtop op een bakplaat. Gaar de vis verder in een oven van 180°C en arroseer regelmatig.

Groene saus

Sauteer de gesneden ui, gember, knoflook en groene peper tot de ui zacht en bruin is. Voeg grof gehakte cashewnoten toe en bak tot de noten goudbruin zijn. Haal van het vuur en voeg koriander en munt toe. Pureer de saus in de Magimix. Verhit olie met mosterdzaadjes en pepers tot de zaadjes poffen. Voeg de groene saus toe en breng weer aan de kook. Haal van het vuur en breng op smaak met zout, suiker en citroensap. Eventueel aanlengen met water tot hangende saus dikte.

Eindbewerking en presentatie

Maak een streep groene saus op de borden en leg een visrolletje rechtop ernaast.

We drinken er bij

Henri Bonnaud Côtes de Provence Sainte-Victoire Rosé 2022

Bij de groene saus die de vis begeleidt hebben we een opvallend verfijnde Provencerosé gekozen. Het Zuid-Franse wijngoed van Bonnaud wordt sinds 1996 geleid door Stéphane Spitzglous, die opgroeide op zijn opa’s domein en het wijngoed uiteindelijk van hem overnam. Na de oogst ontsteelt en kneust Stéphane de cinsault-, syrah- en grenachedruiven. Alvorens hij de druiven perst, laat hij de schillen enkele uren bij het sap. Dit geeft de wijn z’n mooie lichtroze tint. Na de persing vergist Stéphane het sap tot wijn in roestvrijstalen tanks. De wijn heeft een subtiel aroma, met tonen van framboos, perzik en anijs.