Ingrediënten

TIRAMISU

5 EIEREN
100 G SUIKER
500 G MASCARPONE
250 ML ESPRESSO
60-80 LANGE VINGERS
CACAOPOEDER

Dolce – tiramisu

Bereiding

Tiramisu

Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers met suiker tot een crème. Meng mascarpone met de crème en klop op tot luchtig. Vouw de eiwitten door de massa. Verdun de koffie met 250 ml water en breng op smaak met suiker. Doop de lange vingers in de koffie en bouw de tiramisu op (afwisselend crème en lange vingers). Strooi wat cacaopoeder over de tiramisu met behulp van een zeefje.

Eindbewerking en presentatie

Snij de tiramisu in 15 stukken en verdeel over de borden.

We drinken er bij

Passato Plaisir Rosso Bolognano

Het wijnhuis ligt in de Abruzzen en is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. (3 miljoen flessen waarvan 70% export). Deze Passito wordt gemaakt van de Cannonau( Grenache of Garnacha). Deze druif rijpt laat en kan veel warmte aan, heeft betrekkelijk weinig zurende tannines. Na de fermentatie rust de wijn nog een jaar op de fles. De resulterende wijn heeft een heldere paarse kleur en weelderige aroma’s van verse zoete aardbeien, frambozen en bosbeheer.
Een “plaisir” met de tiramisu.