Ingrediënten
RODE CURRY
8 SJALOTTEN
8 TENEN KNOFLOOK
5 GEDROOGDE CHILIPEPERS
3 LIMOENEN
2 STENGELS CITROENGRAS
3 CM LAOS
HANDVOL KORIANDERSTEELTJES
10 WITTE PEPERKORRELS
10 KORIANDERKORRELS
5 KOMIJNZAADJES
SNUIF ZOUT
1 EL TRASSI
1 LT. KOKOSROOM
RUNDVLEES
1 KG RIBLAPPEN
10 SJALOTTEN
4 STENGELS CITROENGRAS
10 LIMOENBLAADJES
KOKOSCRÈME
1 LT. KOKOSROOM
2 EL MAÏZENA
3 PANDANBLADEREN
VLEESPAKKETJES
2 HANDJES KORIANDER
2 HANDJES THAISE BASILICUM
10 LIMOENBLAADJES
30 BANANENBLADEREN
SATÉPRIKKERS
Bereiding
Rode curry
Snipper sjalotten en knoflook. Schil de limoenen met een dunschiller. Haal de buitenste bladeren van de citroengras en snij ze fijn. Snij laos fijn. Vijzel de korianderkorrels, witte peperkorrels en konijnzaadjes fijn. Doe alles met een scheut kokosroom in de Magimix en draai tot een pasta. (Geef 100 g aan de viskoekjes.) Fruit de pasta in een scheut olie tot de sjalotten gaar zijn. Verdun de pasta met kokosroom tot yoghurtdikte.
Rundvlees
Doe alle ingrediënten in de snelkookpan met een liter water. Breng de pan op druk en laat 45 minuten op druk garen. Haal van het vuur en laat 15 minuten staan. Haal het vlees uit de pan en verdeel het in 15 porties.
Kokoscrème
Los de maïzena op in een beetje water. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat even inkoken tot een dikke crème. Breng op smaak met zout.
Vleespakketjes
Snij de limoenblaadjes in ragfijne julienne. Gebruik een brander om de bananenbladeren soepel te maken. Leg twee bladeren op elkaar en schep er een eetlepel rode curry midden op de bananenbladeren. Verdeel het vlees en kokoscrème over de curry. Verdeel de blaadjes over het vlees en vouw de bananenbladeren dicht. Gebruik satéprikkers om de bladeren dicht te maken. Leg de pakketjes op een gastroplaat en laat 20 minuten in een oven van 175°C verder garen.
Eindbewerking en presentatie
Leg een pakketje op de borden en verwijder de satéprikker. Leg een bolletje rijst naast.
We drinken er bij
Spätburgunder Martin Wassmer Markgräflerland. Regio: BadenDezelfde wijnmaker als de Weisser Burgunder. Overheerlijke aroma’s van kersen, bessen en specerijen met wat getoast houttonen. Karaktervolle wijn met een prachtige balans, een fijne tanninestructuur en sappige afdronk. De aanwezige fruitzuren zijn welkom om de rode curry te weerstaan.