Ingrediënten

KIP

1 KG KIPDIJVLEES
4 UIEN
4 GROENE PAPRIKA’S
1 BOS BOSUI
5 TENEN KNOFLOOK
2 RODE CHILIPEPERS
8 GEDROOGDE RODE
CHILIPEPERS
300 GR CASHEWNOTEN
3 EL VISSAUS
3 DL KIPPENFOND
RIETSUIKER
WITTE PEPER

Kip met cashewnoten

Bereiding

Kip

Pel de ui en snijd in partjes. Verwijder de steelaanzet en
zaadjes van de rode peper en paprika en snijd beide grof.
Snijd het groene gedeelte van de lente ui en houd apart,
snijd het wit van de lente ui doormidden. Pel de knoflook en
snijd fijn. Verwijder de zaadjes uit de gedroogde chilipeper
en snijd in stukken van ongeveer 2 cm. Snijd de kip in
blokjes.
Verwarm een flinke scheut olie in een pan op middelhoog vuur en
voeg de gedroogde chilipepers toe. Bak tot deze licht krokant
zijn. Laat de pepers uitlekken op keukenpapier. Gebruik de olie om verder mee te bakken. Gebruik een wijde grote pan en verwarm de olie op hoog vuur. Voeg ui en het witte gedeelte van
de lente ui toe. Bak ongeveer 1 minuut. Voeg dan de kip toe
en bak 3 minuten. Voeg de knoflook toe, roer goed door
elkaar en voeg de vissaus toe. Bak tot de kip bijna gaar is en voeg dan de paprika en rode peper toe. Laat even bakken en voeg de kippenfond toe. Zet het vuur zachter. Breng op smaak met suiker en witte peper. Voeg het groene gedeelte van de lente ui en de cashewnoten toe en roerbak nog 1 minuut.

Eindbewerking en presentatie

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de
gedroogde gebakken chilipeper en serveer met rijst.

We drinken er bij

Château Pesquie Quintessence Blanc Regio: Rhône

 

We stellen voor hier ook wit bij te drinken, maar dan eentje met een enorme kracht. Een witte Rhône met als voornaamste druiven Roussanne en Clairette. Complexe geur met tonen van witte bloemen, tropisch- en exotisch fruit en verfijnde kruiden van saffraan en curry. De smaak is bijzonder rijk en vol met krachtige aroma’s van rijp fruit. Wijnhuis ligt aan de voet van de Mont Ventoux.