Ingrediënten

INGREDIËNTEN VOOR
4 PERSONEN

GAMBA’S

8 GAMBA’S
GROF ZEEZOUT
1 TL KERRIEPOEDER
1 EI
100 GR PANKO

GROENTEN

¼ KOMKOMMER
100 GR WORTEL
2 BLAADJES PAKSOI
½ PREI
HANDJE TAUGÉ
PLUKJE ENOKI PADDENSTOELEN

VINAIGRETTE

2 BANAANSJALOTTEN
1 SPAANS PEPERTJE
1 EL AGAVESIROOP
2 EL SOJASAUS
2 EL MERIN
1 TEEN KNOFLOOK
1 STUKJE GEMBER
2 TL SESAMOLIE
4 EL SUSHIAZIJN
1 EL OESTERSAUS
1 STENGEL CITROENGRAS
1 EL SAKE
1 EL CHILISAUS
1 LIMOEN
1 EL SESAMZAAD

Gamba’s

Bereiding

Gamba

Maak de gamba’s schoon en verwijder de darmkanalen. Pekel de garnalen 5 minuten met ruim zeezout. Spoel de garnalen met koud water. Dep droog en strooi kerriepoeder over de gamba’s. Klop ei los. Doop de gamba’s in het ei en vervolgens in de panko. Herhaal nogmaals. Bak (frituur) de gamba’s in een laagje olie goudbruin.

Groenten

Snij komkommer, wortel, paksoi en prei in julienne. Doe samen met taugé en paddenstoelen in een bak. Meng op het laatste moment met de vinaigrette.

Vinaigrette

Snij de sjalot en pepertje in piepkleine brunoise. Houd apart. Rasp een stukje gember, citroengras en knoflook in een bak. Roer de rest van de ingrediënten erbij en breng op smaak met limoensap en zout. Voeg het sesamzaad toe. Roer een lepel vinaigrette door de sjalot. De rest is voor de groenten.

Eindbewerking en presentatie

Verdeel wat groenten over de borden. Leg twee gamba’s op de groenten. Plaats wat sjalot/peper op de gamba’s. Lepel nog wat vinaigrette rondom.

We drinken er bij

HANA-AWAKA SAKE