Ingrediënten
DUIF
2 ANJOU DUIVEN
1 BOL KNOFLOOK
2 TAKJES ROZEMARIJN
4 TAKJES TIJM
SAUS
VLEUGELS EN POTEN VAN DE DUIVEN
¼ WORTEL
½ UI
2 TENEN KNOFLOOK
½ LT KIPPENFOND
1 EL ALLSPICE/PIMENT
1 EL KOFFIEBONEN
PASTINAAK
200 GR PASTINAAK
PASTINAAKPUREE
1 KG PASTINAAK
250 GR GEZOUTEN BOTER
SCHEUTJE MELK
SCHEUTJE SLAGROOM
BLAUWE BESSEN
500 GR BOSBESSEN
2 EL SUIKER
GRAAN
50 GR BULGUR
50 GR WITTE QUINOA
CREME FRAICHE
¼ EL MOSTERDZAAD
GEPOFTE QUINOA
50 GR WITTE QUINOA
Bereiding
Bekijk het speciale online magazine!
Duif
Snij de poten en vleugels van de duiven maar laat zoveel mogelijk vel aan de borstjes. Haal de duiven leeg. Snij de knoflook stukken. Prop de knoflook, rozemarijn en tijm in de duiven. Braad de druiven rondom goudbruin aan in hete olie. Laat 5 minuten garen in een oven van 150°C en laat de duiven daarna 10 minuten rusten. Snij de borstjes van het karkas.
Saus
Bak de duivenresten flink aan in wat olie. Voeg de gesneden groenten toe en laat nog even mee bakken. Voeg kippenfond en zoveel water dat alles onder staat en laat rustig inkoken tot de helft. Zeef de jus en doe weer over in een pan. Plet de allspice/piment en koffiebonen en voeg toe aan de jus. Laat even opkoken en proef. Zeef de saus en klop olijfolie erdoor tot een glanzend saus. Breng op smaak met zout en peper.
Pastinaak
Schil en snij pastinaak in gelijke stukken. Kook gaar in gezouten water. Leg de pastinaak op een gastroplaat en kleur met de brander vlak voor het opdienen.
Pastinaakpuree
Schil en snij pastinaak in gelijke stukken. Kook gaar in gezouten water.
Maak een donkere beurre noisette van de boter. Doe de pastinaak in de Magimix en draai glad. Voeg al draaiend de beurre noisette toe en voeg een scheutje melk en slagroom toe tot een niet te dunne crème. Breng op smaak met zout en peper.
Blauwe bessen
Verwarm bosbessen met suiker en enkele eetlepels water maar laat de bessen niet knappen.
Granen
Kook bulgur en quinoa gaar in gezouten water. Giet af en roer zoveel crème fraîche erdoor dat alles pakt. Breng op smaak met zout, peper en mosterdzaad. Houd warm.
Gepofte quinoa
Kook quinoa gaar in gezouten water. Giet af de dep goed droog. Spreid uit over een gastroplaat en laat in een oven van 70°C verder uitdrogen. Doe de quinoa in een diepe pan met een eetlepel olie. Verwarm de pan en blijf schudden/roeren tot de quinoa gepofte is. Let op dat het niet verbrandt.
We drinken er bij
THE WILD HORSESmaakpatroon
Fruit voor gedachten. Romige aardbeien en frambozen die proberen serieus te zijn.
De druif
100% biologische druiven; de druiven die voor deze fles zijn gebruikt zijn van Plantvid uit Valencia(ES)